петак, 6. јун 2025.

Svinjska rebra iz rerne


Svinjska rebra pečena u rerni zajedno sa mladim krompirićima, pravi su delikates! Zahvaljujući začinima i pivu, meso je veoma finog, pikantnog ukusa i predivne arome. Istovremeno je izuzetno meko, tako da samo spadne sa koske. A priprema je jednostavna i zaista ne zahteva veliko kulinarsko umeće.




Svinjska rebra iz rerne

Sastojci:

1 kg svinjskih rebara bez kožice 
1 puna kašičica soli
pola kašičice bibera
1 kašičica mlevene dimljene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica čilija u prahu
200 ml piva
2 kašike svinjske masti

2 kg mladih krompirića
1 puna kašičica soli
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašika svežih listića ruzmarina
1 kašičica krupne soli sa belim lukom
3 kašike ulja

Priprema:

1. Svinjska rebra (u komadu) oprati i posušiti papirnim ubrusom. Pleh u kome će se peći dobro podmazati svinjskom mašću. U činijici pomešati sve začine: so, biber, dimljenu papriku, beli luk, origano i čili, pa tu mešavinu sa svih strana detaljno utrljati u meso.
Rernu uključiti da se ugreje na 200 stepeni (bez ventilatora).
Meso staviti na podmazan pleh pa oko njega rasporediti grančice svežeg ruzmarina. Potom ga zaliti pivom i dobro ušuškati alu folijom. 



2. Staviti u rernu da se peče. Ukupno vreme pečenja je 90 minuta na 200 stepeni, sve vreme pokriveno. Nakon 45 minuta pečenja, meso otkriti i u pleh dodati krompir.


3. Prethodno, mlade krompiriće dobro oprati (ne guliti ih) i prepoloviti. Onda ih poprskati uljem i začiniti. Izvaditi meso iz rerne, skloniti foliju i oko mesa staviti krompiriće. Zatim pleh ponovo pokriti folijom i vratiti u rernu da se peče još 45 minuta. Poslednjih 5 minuta pečenja, foliju skinuti i na rerni uključiti gril opciju pa vratiti u rernu da meso i krompiri dobiju finu, reš koricu. 


4. Izvaditi iz rerne i rebarca iseći kada se malo prohlade. Servirati sa svežom salatom i hladnim pivom. Prijatno! 




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...