Posni čizkejk u čaši je nastao prostom improvizacijom i kombinovanjem sastojaka koje sam imala kod kuće. Da, znam da većina ljudi inače ne drži konzerve kokosovog mleka u špajzu a da prethodno ne isplanira šta će praviti, međutim, kada su food-blogeri u pitanju, situacija je ipak malo drugačija. Verujem da većina mojih koleginica i kolega, baš kao i ja, kupuje namirnice čak i kada ne zna za šta će ih upotrebiti, pod parolom - nešto ćemo smisliti! E baš tako su i moje konzerve kokosovog mleka čekale i dočekale svoj trenutak kako bi zablistale u nekom finom desertu poput ovoga.
Što se tiče ostalih sastojaka, u donjem sloju, koji tipično za cheesecake sadrži keks, koristila sam margarin. Ukoliko izbegavate njegovu upotrebu, slobodno ga možete izostaviti i umesto njega koristiti kokosovo ulje. Konačno, i voćni sloj je podložan promeni i biće odličan koje god crveno voće da koristite.
Posne čizkejk čašice
Sastojci:
300 g posnog mlevenog keksa
2 kašike šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
100 ml soka od pomorandže
2 konzerve kokosovog mleka, čvrsti deo (2 × 400 g)
4 pune kašike kokosovih ljuspica (za kolače)
500 g zamrznutih višanja
100 ml soka od višanja
2 kašike šećera u prahu
1 kesica praška za puding (vanila ili malina)