Странице

недеља, 10. август 2025.

Pizza gibančice


Pizza gibančice su ukusno i praktično pecivo. Možete ih napraviti i nekoliko dana (pa čak i mesec ili dva) ranije, zamrznuti i peći kada vam zatrebaju. Baš zato su vrlo zgodne za razne proslave, rođendane ili putovanja. 


Pizza gibančice


 Sastojci:

500 g kora za pite (12 listova)
4 jajeta
400 g svežeg sira
100 ml jogurta
50 ml ulja
1 kašičica soli
200 g kečapa
2 kašike origana
300 g pizza-šunke
300 g narendanog kačkavalja

50 ml ulja
50 ml kisele vode

1 jaje
100 ml jogurta

уторак, 5. август 2025.

Posne čizkejk čašice


Posni čizkejk u čaši je nastao prostom improvizacijom i kombinovanjem sastojaka koje sam imala kod kuće. Da, znam da većina ljudi inače ne drži konzerve kokosovog mleka u špajzu a da prethodno ne isplanira šta će praviti, međutim, kada su food-blogeri u pitanju, situacija je ipak malo drugačija. Verujem da većina mojih koleginica i kolega, baš kao i ja, kupuje namirnice čak i kada ne zna za šta će ih upotrebiti, pod parolom - nešto ćemo smisliti! E baš tako su i moje konzerve kokosovog mleka čekale i dočekale svoj trenutak kako bi zablistale u nekom finom desertu poput ovoga.


Što se tiče ostalih sastojaka, u donjem sloju, koji tipično za cheesecake sadrži keks, koristila sam margarin. Ukoliko izbegavate njegovu upotrebu, slobodno ga možete izostaviti i umesto njega koristiti kokosovo ulje. Konačno, i voćni sloj je podložan promeni i biće odličan koje god crveno voće da koristite. 



Posne čizkejk čašice


Sastojci:

300 g posnog mlevenog keksa
2 kašike šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
100 ml soka od pomorandže

2 konzerve kokosovog mleka, čvrsti deo (2 × 400 g)
4 pune kašike kokosovih ljuspica (za kolače)

500 g zamrznutih višanja
100 ml soka od višanja
2 kašike šećera u prahu
1 kesica praška za puding (vanila ili malina)