Pizza gibančice su ukusno i praktično pecivo. Možete ih napraviti i nekoliko dana (pa čak i mesec ili dva) ranije, zamrznuti i peći kada vam zatrebaju. Baš zato su vrlo zgodne za razne proslave, rođendane ili putovanja.
Pizza gibančice
Sastojci:
500 g kora za pite (12 listova)
4 jajeta
400 g svežeg sira
100 ml jogurta
50 ml ulja
1 kašičica soli
200 g kečapa
2 kašike origana
300 g pizza-šunke
300 g narendanog kačkavalja
50 ml ulja
50 ml kisele vode
1 jaje
100 ml jogurta
1. Jaja posoliti i umutiti sa jogurtom, sirom i uljem. Kore razdvojiti i podeliti u dve grupe, tako da za svaki rolat bude po 6 listova.
2. Slaganje:
• Prva kora: poprskati mešavinom ulja i vode
• Druga kora: 5 punih kašika premaza od jaja i sira
• Treća kora: 100 g kečapa i jedna kašika sušenog origana
• Četvrta kora: 150 g šunke (tanko isečene)
• Peta kora: 150 g kačkavalja
• Šesta kora: 5 kašika premaza
3. Uviti u rolat pa ga obmotati providnom folijom i staviti na poslužavnik. Na isti način od preostalih sastojaka oblikovati drugi rolat. Rolate staviti u zamrzivač na sat vremena ili duže.
4. Pola sata pre pečenja, izvaditi ih iz zamrzivača da omekšaju kako bi se mogli iseći na parčiće. Jaje posoliti i umutiti sa jogurtom. Rolat seći na komade širine 2 cm. Svaki rolatić onom stranom koja će tokom pečenja biti okrenuta gore umakati u jaje i jogurt pa ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар