понедељак, 24. фебруар 2025.

Zapečena piletina sa carskom mešavinom povrća


Zapečena piletina sa carskom mešavinom povrća je jedno od onih jednostavnih jela koje svi vole. Kada pogledate sastojke: piletina, povrće, jaja, pavlaka i sir, odmah znate da je to kombinacija koja obećava i dobar ukus i nutritivno bogat obrok. 


Inače, nije loša ideja da ove sastojke nabavite ranije pa ih držite u frižideru ili zamrzivaču, čime ste na neki način skratili vreme u ciklusu pripreme (znate koliko nabavka zna da umori i oduzme vremena!). U tom slučaju, kada vam je sve pri ruci, kompletan obrok će biti na stolu za manje od sat vremena. 


Oni koji duže vremena prate moj blog, znaju koliko volim pileće meso koje proizvodi Perutnina Ptuj. Ne samo zato što ima ukus pravog domaćeg mesa, a to je svakako na prvom mestu, već i zato što sam sigurna da je sveže i bez ikakvih konzervanasa kojima bi se ta svežina duže sačuvala. Naprotiv, piletina se pakuje specijalnom MAP (eng. Modified Atmosphere Packaging) tehnologijom a ona garantuje da će meso zadržati svežinu tokom celog svog roka trajanja, bez ikakvih menjanja svojstava mesa.



Zapečena piletina sa carskom mešavinom povrća


Sastojci:

500 g pilećeg filea Perutnina Ptuj 
400 g zamrznute carske mešavine povrća (šargarepa, brokoli, karfiol)
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
1 kašičica provansalske mešavine začina
1 kašičica karija
pola kašičice belog luka u granulama

Preliv:

2 jajeta
250 ml pavlake za kuvanje
100 g kačkavalja
1 kašičica soli
pola kašičice ljute tucane paprike

Priprema:

1. Pileći file iseckati na kockice. Piletinu staviti u činiju i dodati so, biber, provansalsku mešavinu začina, kari i beli luk. Dobro promešati da se meso sa svih strana obloži začinima. Piletinu propržiti na malo zagrejane masnoće. Posle nekoliko minuta, kada promeni boju sa svih strana, meso izvaditi iz tiganja i staviti u činiju.



2. U isti tiganj sada staviti carsku mešavinu povrća i kratko prodinstati, oko 3 minute, samo da omekša. Zatim i povrće sipati u činiju sa piletinom i promešati.



3. Za preliv, umutiti jaja sa začinima a onda dodati pavlaku za kuvanje i narendani kačkavalj. Sve preliti preko piletine i povrća pa dobro promešati. Sipati u podmazanu vatrostalnu posudu pa staviti da se zapeče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.


4. Pečeno jelo servirati odmah, sa obarenim pirinčem i svežom salatom. 






Recept je kreiran u saradnji sa kompanijom Perutnina Ptuj






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...