Tiramisu trufle su brzinske kuglice od piškota i krem sira, kojima poseban šmek daje dodatak skuvane instant kafe. Dakle, prvo će vas privući njihov miris, a kada ih probate, čeka vas divan ukus i čokoladna unutrašnjost jer su ispunjene nugat kremom.
Ove bombice odlikuje i brza priprema, gotove su za svega 15 minuta! Ne peku se, a najlepše su kada se dobro rashlade.
Tiramisu trufle
Sastojci:
250 g piškota
250 g neslanog krem sira (maskarpone)
50 g šećera u prahu
50 ml skuvane i ohlađene espreso kafe (ili kapućino)
150 g čokoladnog nugat krema (nutela)
1. Piškote samleti pa im dodati šećer u prahu, krem sir i kapućino. Prvo promešati kašikom pa rukom "umesiti" tako da se sastojci povežu u jednoličnu smesu. Ona će se u početku osipati, ali se ipak da povezati u kompaktan oblik.
2. Kašikom zahvatiti deo smese veličine manje grudve, pa je kašikom ili prstima na dlanu rastanjiti. Na sredinu staviti jednu kašiku čokoladnog krema a onda krajeve preklopiti i zatvoriti krem oblikujući lopticu. Na isti način uraditi sa ostatkom smese i krema.
3. Oblikovane bombice spuštati u kakao i valjati ih da se oblože kakaom sa svih strana. Dobro ih rashladiti pa tek onda servirati.
Нема коментара:
Постави коментар