Čizkejk je uvek dobar izbor kada nemate mnogo vremena (pa čak ni iskustva) u pripremi kolača. Jednostavno i brzo se priprema, a ne peče se.
Meni su najdraže voćne varijante torti od sira i na blogu ih ima nekoliko:
Međutim, i kombinacija kokosa i čokolade je provereno dobra i mnogo je volim. Baunti čokoladice, sladoled ili keks - ne odbijam i često nemam mere! Ista stvar je i kada je Baunti čizkejk u pitanju. Odličan je i prija i leti i zimi.
Ovo nije velika mera, već za kalup veličine 20 cm pa ukoliko vam je potrebna torta za više od 10 ljudi, preporučujem da sastojke udvostručite.
Bounty Cheesecake
Podloga:
200 g mlevenog keksa
50 g otopljene čokolade za kuvanje
5 kašika mleka
80 g otopljenog putera
Krema:
400 ml slatke pavlake
200 g krem sira
50 g kokosovih ljuspica (za kolače)
50 g šećera u prahu
1 kesica (10 g) želatina u prahu
Glazura:
100 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
• Sve sastojke za podlogu staviti u činiju i mešati kašikom dok se ne sjedine. Smesa se može i rukom umesiti.
Na tanjir za serviranje staviti obruč za torte prečnika 20 cm. Utisnuti podlogu u obruč i ostaviti u frižider dok se priprema krema.
• Slatku pavlaku umutiti. Dodati šećer i krem sir i kratko mutiti a onda u kremu staviti i kokos.
Želatin staviti u šerpicu, pomešati sa 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri a onda ga ugrejati dok se ne otopi - pazite, ne bi trebalo da provri. Otopljen želatin sipati u kremu i dobro izmiksirati.
Gotovu kremu sipati preko podloge, poravnati i ostaviti da se hladi.
• U šerpici ugrejati slatku pavlaku i čokoladu, mešajući dok se ne sjedine i glazura postane glatka. Odmah je sipati preko kreme i zagladiti. Tortu ukrasiti mrvicama čokolade i kokosom.
Dobro rashladiti (najmanje 4 sata u frižideru) pa servirati.
Izgleda lepo , a po sastavu i dobro :) topli pozdrav i lep vikend Vam zelim !!!
ОдговориИзбришиHvala lepo! :) Torta je vrlo ukusna, kremasta i jednostavno se priprema!
Избриши