Imati lisnato testo u frižideru je vrlo praktično, ne samo za slana peciva poput pizza pužića ili paštetica, već i za brzinske deserte kao što je ovaj.
Lisnata pletenica sa pudingom
Imati lisnato testo u frižideru je vrlo praktično, ne samo za slana peciva poput pizza pužića ili paštetica, već i za brzinske deserte kao što je ovaj.
Lisnata pletenica sa pudingom
Kao što sam napisala u prethodnom receptu koji sam objavila, Punjeni plavi patlidžan sa mlevenim mesom i kinoom (klik ➡ recept), prilikom pripreme mi je ostala njihova unutrašnjost koju sam odmah iskoristila u ovoj finoj čorbi. Naravno, dodala sam još malo drugog povrća pa je imala lagani, neutralni ukus.
Inače, u gotove sve čorbe ovog tipa obavezno stavim i komadić celera, koji im daje kremastu teksturu tako da nema potrebe da se kasnije dodaje pavlaka. Sa ostalim povrćem možete kombinovati a bilo bi dobro da celer ne izostavljate jer čak i mala količina pravi veliku razliku u ukusu i gustini čorbice.
Krem čorba od patlidžana
Sastojci: