четвртак, 7. април 2022.

Posna torta sa pireom od jabuke i manga


Sa dolaskom toplijeg vremena i dužih dana, kao da većina nas dobije želju da se zdravije hrani i pravi laganija jela, čija priprema ne oduzima mnogo vremena. Upravo to je i koncept koji donosi dmBio - cooking challenge: Brza hrana na zdravi način, zdravija hrana na brzi način!


Ideja je da se pokaže da priprema zdravijih obroka ne mora biti komplikovana i dugačka, naprotiv. Kao i da takozvana brza hrana može imati zdraviju notu i na taj način približiti se svima onima koji nemaju mnogo vremena.


Ova osvežavajuća torta je upravo takva - jednostavna! Ne peče se, nema kuvanja filova a izuzetno je kremasta i ukusna. Načinjena od visokokvalitetnih namirnica organskog porekla gde su svi sastojci i originalni ukusi sačuvani. Potrebno je samo da se dobro rashladi pre serviranja i uživaćete u svakom zalogaju. 


 
 Posna torta sa pireom od jabuke i manga 


Sastojci:

• Podloga: 
 
150 g mešavine jezgrastog voća (ili badema) dmBio 
100 g indijskog oraha 
50 g sitnih ovsenih pahuljica dmBio
200 g urmi bez koštice 
50 g sušenih brusnica 
3 pune kašike putera od kikirikija dmBio
1 puna kašika pirea od jabuke i manga dmBio 


• Voćni sloj: 

360 g pirea od jabuke i manga dmBio 
10 g agar agar praha (biljni želatin) 
100 ml vode 


• Čokoladna krema
 
250 g kokosovog mleka (iz konzerve, 400 ml dmBio) 
200 g crne čokolade dmBio

понедељак, 4. април 2022.

Zdrava čokoladna alva

 

U poslednje vreme, baš često pripremam zdravije varijante slatkiša. Naravno, i oni su puni kalorija i voćnog šećera, ali su ipak nutritivno bogati i svakako donose više koristi nego štete u odnosu na klasične kolače. Za nas koji obožavamo slatko, to je važna stavka: lepo se zasladimo a znamo da smo uneli kvalitetan slatkiš.


Kod ove čokoladne alve, veliki plus je i to što se veoma jednostavno priprema i ne peče se. Za dane posta ili kada nemate mnogo vremena, ovo je zaista odličan desert.



Zdrava čokoladna alva

Sastojci:

18 urmi (oko 180 g očišćenih)
100 g tahinija (susamovog putera)
3 pune kašike kakaoa

субота, 2. април 2022.

Lisnata pita sa slaninom i mladim lukom

 

Subotom obično pripremam jednostavnija jela koja ne zahtevaju mnogo vremena jer volim da više vremena provedem napolju. To važi ne samo kada je ručak u pitanju, već i doručak. Uglavnom su jaja na repertoaru, jer je to nešto najbrže (a i najomiljenije).


Međutim, juče sam se setila da u zamrzivaču imam još jedan blok lisnatog testa koji bi trebalo da potrošim, pa sam ga sinoć izvadila i ostavila da se do ujutro odledi. Istovremeno, to je bila idealna prilika da na nekom pecivu isprobam i slaninu proizvođača Suvo meso Mačkat koja mi se mnogo svidela. 


Oko ove pite nema mnogo posla i "spakuje" se za 10 minuta tako da je zaista odlična kada nemate mnogo vremena. Umesto mladog luka, kome je sad sezona, može se upotrebiti i sremuš, odnosno medveđi luk ili sveža paprika. Sve u svemu, sastojke možete prilagoditi sastojcima koje zateknete u svom frižideru.



Lisnata pita sa slaninom i mladim lukom

Sastojci:

250 g lisnatog testa
100 g kisele pavlake
100 g slanine
zeleni deo mladog luka (3 komada)
so, šareni biber

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...