Sa dolaskom toplijeg vremena i dužih dana, kao da većina nas dobije želju da se zdravije hrani i pravi laganija jela, čija priprema ne oduzima mnogo vremena. Upravo to je i koncept koji donosi dmBio - cooking challenge: Brza hrana na zdravi način, zdravija hrana na brzi način!
Ideja je da se pokaže da priprema zdravijih obroka ne mora biti komplikovana i dugačka, naprotiv. Kao i da takozvana brza hrana može imati zdraviju notu i na taj način približiti se svima onima koji nemaju mnogo vremena.
Ova osvežavajuća torta je upravo takva - jednostavna! Ne peče se, nema kuvanja filova a izuzetno je kremasta i ukusna. Načinjena od visokokvalitetnih namirnica organskog porekla gde su svi sastojci i originalni ukusi sačuvani. Potrebno je samo da se dobro rashladi pre serviranja i uživaćete u svakom zalogaju.
Posna torta sa pireom od jabuke i manga
Sastojci:
• Podloga:
150 g mešavine jezgrastog voća (ili badema) dmBio
100 g indijskog oraha
50 g sitnih ovsenih pahuljica dmBio
200 g urmi bez koštice
50 g sušenih brusnica
3 pune kašike putera od kikirikija dmBio
1 puna kašika pirea od jabuke i manga dmBio
• Voćni sloj:
360 g pirea od jabuke i manga dmBio
10 g agar agar praha (biljni želatin)
100 ml vode
• Čokoladna krema
250 g kokosovog mleka (iz konzerve, 400 ml dmBio)
200 g crne čokolade dmBio
Priprema:
1. Priprema podloge:
Urme i brusnice staviti u toplu vodu i ostaviti 15 minuta da omekšaju. Nakon tog vremena,
procediti ih (vodu sačuvati) pa ih usitiniti u blenderu ili ih sitno iseckati.
Indijski orah i jezgrasto voće samleti.
U činiju staviti samlevene orašaste plodove i indijski orah. Dodati usitnjene urme i brusnice, kikiriki puter i pire. Dobro promešati pa ukoliko je smesa previše gusta dodati nekoliko kašika
vode u kojoj su se urme namakale.
Na tanjir za serviranje staviti obruč prečnika 20 cm pa smesu utisnuti i poravnati. Ostaviti
u frižider da se rashladi i stegne.
2. Priprema nadeva od pirea:
Agar agar prah razmutiti u vodi i staviti na tihu vatru da se otopi i kuva 1 minut.
Pire od jabuke i manga usuti u činiju. Dodati mu skuvani agar agar i dobro promešati.
Odmah sipati preko rashlađene podloge pa vratiti u frižider.
3. Priprema čokoladne kreme:
U šerpicu sipati gusti deo kokosovog mleka iz konzerve i čokoladu izlomljenu na kockice.
Otopiti na niskoj temperaturi, zatim skloniti sa vatre i kratko izmiksirati pa dobijenu kremu sipati preko voćnog nadeva.
Posuti listićima blanširanog badema.
4. Tortu ostaviti u frižider da se dobro rashladi i stegne pa poslužiti uz osvežavajući matični sok od crne ribizle.
Recept je urađen u saradnji sa dm drogerie koja ima najširu ponudu organske hrane u Srbiji i svi proizvodi se mogu pronaći u dm radnjama.
Proizvodi robne marke dmBio su na policama obeleženi zelenim cenovnim etiketama i deo su koncepta UVEK POVOLJNO tako da se mogu pronaći po stabilnim i pristupačnim cenama.
Reč je o namirnicama organskog porekla kao i onima koje odgovaraju potrebama vegetarijanaca, veganima i osobama sa različitim vrstama intolerancije na hranu.
Нема коментара:
Постави коментар