среда, 31. март 2021.
Čokoladne bombice sa avokadom
понедељак, 8. март 2021.
Rascvetane viršle u testu
Ovo dekorativno pecivo sam pre desetak godina pravila nekoliko puta a onda u potpunosti zaboravila na njega i ne znam kako mi je ponovo palo na pamet. Viršle inače baš retko kupujem ali za ovakve varijante su mi zanimljive pa sam pre neki dan odlučila da ih ponovo spakujem u testo i iznenadim Nedu i njenu drugaricu. Naravno da su devojčice bile oduševljene!
Rascvetane viršle u testu
Sastojci:
уторак, 2. март 2021.
Gulaš
Htedoh u naslovu dodati još i "svinjski", međutim, na ovakav način kuvam i sa junetinom, dakle, princip je isti bez obzira na vrstu mesa. Sada sam u zamrzivaču imala fino domaće svinjsko meso koje sam htela da iskoristim a inače najviše volim upravo gulaš od junetine.
Inače, ne sećam se kada sam poslednji put pravila gulaš od manje od kilogram mesa. Volim da pripremim ručak za dva dana pa ako se ne pojede sutradan, rasporedim ga u kutijice i zamrznem. Veliko je olakšanje kada znam da u zamrzivaču imam spreman ručak koji je posle potrebno samo da odledim i ugrejem.
Kada kupujem meso za gulaš, uvek zamolim mesara da mi da komad koji je prošaran masnoćom. Ranije sam tražila i da mi meso isecka, međutim, od kada imam dobre noževe kojima je stvarno uživanje rukovati, sečenje mesa odradim sama.
Noževi koje odnedavno koristim su japanskog brenda SAMURA, linija Damascus i mogu se kupiti i na našem tržištu. Prodaje ih porodična firma Serotonin koja se nalazi u Krušedolskoj 13, u Beogradu (kod Hrama Svetog Save) i ima fantastičnu ponudu ne samo noževa već i šerpi, tiganja, čajnika i raznoraznih korisnih sitnica za ljubitelje vina.
Gulaš
Sastojci: