среда, 31. март 2021.

Čokoladne bombice sa avokadom


Napokon još jedan recept sa avokadom u glavnoj ulozi a da nije slano jelo u pitanju! Ove bombice možda izgledom (a i glavnim sastojkom) deluju egzotično a ustvari su toliko ukusne da onaj ko ne zna koji je njihov glavni sastojak, možda ne bi ni pogodio. I ono što je takođe bitno naglasiti, to je da su bez namirnica životinjskog porekla pa su pogodne i za osobe koje poste i vegane.


Jednom rečju, zdrav i ukusan desert za koji vam neće biti potrebno mnogo vremena, samo malo strpljenje da se bombice stegnu i možete da uživate u njima. 


Čokoladne bombice sa avokadom

Sastojci:

150 g očišćenog avokada (jedan veći ili dva manja)
1 puna kašika narendane crne čokolade
50 g meda
100 g mlevenih sirovih badema
1 kašika soka od pomorandže
1 kašika narendane pomorandžine korice
100 g crne čokolade
3 kašike kokosovog ulja

Priprema:
 
Važno je naglasiti da je potrebno da je avokado zreo i mek. Avokado očistiti i viljuškom ispasirati. Dodati mu sve ostale sastojke, dobro ih promešati da se sjedine i oblikovati kuglice. Smesa je mekša pa ih možete zahvatati kašikom a onda oblikovati vlažnim rukama.
Bombice ređati na tanjir obložen kesom ili streč folijom (kako biste ih kasnije lakše odvojili). Ostaviti ih u zamrzivaču sat vremena, da se stegnu.


Čokoladu sa uljem otopiti na pari pa umakati rashlađene kuglice.
Ostaviti ih u frižideru da se čokolada stegne pa tek onda servirati.
Od ove mere, dobije se 12 bombica srednje veličine. 


Uz manje izmene, recept je sa bloga Domaćica za vas

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...