Ovo su pite od gotovih kora ali njihov ukus veoma podseća na ukus domaćih, rastezanih kora. Na to utiče premaz kojim se maže svaka kora, pa je recept idealan za one koji vole domaće pite a nemaju vremena ili iskustva da ih naprave.
Za nadev se mogu koristiti spanać ili blitva, pa čak i sitno iseckan sremuš.
Rolnice od kora sa sirom i spanaćem
Sastojci:
500 gr kora za pite (srednje debljine)
Za premazivanje kora:
(čaša od 2 dl)
2 jajeta
1 čaša brašna (kukuruzno ili integralno)
1 čaša kisele vode
1 čaša jogurta
pola čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Za nadev:
400 gr sitnog sira
200 gr sitno iseckanog svežeg spanaća
2 jajeta
1 ravna kašičica soli (može i manje ako je sir slan)
1 kutlača umućenog premaza