Ukoliko volite ukus milerama u kolačima i uživate u kremastim desertima, pogledajte i ove recepte:
Čokoladni mileram tart
Sastojci:
• Za podlogu:
150 g brašna
50 g kakaoa
50 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
1 puna kašika kisele pavlake
50 g maslaca
• Za nadev:
300 ml mleka
80 g šećera
1 kesica praška za puding od čokolade (45 g)
400 ml milerama (ili masnije kisele pavlake)
Priprema podloge:
U činiji za mešenje, brašno i kakao prosejati i pomešati sa praškom za pecivo. Jaje razmutiti sa pavlakom pa dodati u brašno a onda i maslac iseckan na listiće i umesiti testo. Ukoliko je testo tvrđe (može zavisiti i od brašna), dodati 2-3 kašike hladne vode.
Pek papir iseći na dimenzije malo veće od kalupa za pečenje u kojem će se tart peći (26 cm). Testo pomoću oklagije razvući na pek papiru, obrezati krajeve ako su nejednaki i zajedno sa papirom staviti ga u kalup. Izbockati ga viljuškom i ostaviti u frižideru da se hladi dok se pripema nadev.
Priprema nadeva:
U šerpu sipati mleko i šećer i staviti na vatru srednje jačine. Od te količine odvojiti polovinu hladnog mleka i u njemu razmutiti prašak za puding. Kada mleko počne da vri, usuti razmućeni puding i uz stalno mešanje kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti mileram, dobro promešati da nema grudvica a onda sve usuti preko pripremljene rashlađene podloge.
Нема коментара:
Постави коментар