уторак, 21. април 2020.

Lisnati rolat sa kuvanim jajima



Ovaj rolat je nastao u želji da iskoristim kuvana jaja koja su preostala od Uskrsa. Iako ih volimo i jedemo za doručak prva dva dana, treći dan već smišljam kako bih mogla da ih iskoristim na neki drugi način. U frižideru sam imala već razvaljano lisnato testo koje mi je super poslužilo kao baza za ovaj brzinski rolat. 



Na blogu već postoji recept za Jaja u piti od sira, u kojem se koristi prhko integralno testo i to je još jedan način kako utrošiti višak kuvanih jaja - klik na recept.


Lisnati rolat sa kuvanim jajima

Sastojci:

275 g razvaljanog lisnatog testa
7 kuvanih jaja
300 g sitnog sira
1 belance (presno)
komadić kulena
mladi luk
2 kašike pečenog susama
pola kašičice soli
+
1 žumance i kašika ulja za premazivanje


Priprema:

1. Kuvana jaja oljuštiti. 
2. Sir staviti u činiju, pa dodati so, sitno iseckani kulen, mladi luk, pečeni susam, belance i so. Sve dobro promešati.
3. Razviti lisnato testo i premazati ga pripemljenim nadevom od sira. Po dužoj strani poslagati jedno uz drugo jaja i pažljivo uviti u rolat. 
4. Rolat prebaciti na pleh obložen pek papirom i premazati žumancetom umućenim sa uljem. Po želji, posuti semenkama i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, odnosno dok fino ne porumeni.
5. Servirati toplo! 


Pogodite ko pojede krajeve ;)


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...