Ako pogledate recepte za pripremu ribe koje sam već objavila, primetićete da je kod većine, ako ne i svih, predviđena priprema u rerni. Nije da ne volim prženu ribu, naprotiv, nego hoću da izbegnem miris prženja koji u kući može da se oseti danima, a druga stvar je to što priprema u rerni garantuje zdraviji obrok od onog koji je pržen u dubokom ulju.
Girice spadaju u jeftinu ali zdravu ribu i ja ih veoma volim. Jednom sam slušala neku nutricionistkinju koja je tada rekla da bi trebalo što više jesti upravo tu sitnu ribu koja je nisko u lancu ishrane i nije stigla "da se najede" štetnih stvari kojih ima u moru. Nekako mi se dopala ta teorija pa se trudim da ih što češće pripremam.
Ovo je jedan od apsolutno najjednostavnijih načina pripreme jer se sve gurne u renu i to je to. Međutim, ima još nešto što pojednostavljuje pripremu - ja girice ne čistim i jedem ih cele! U njima nema kostiju, ili su zaista male, a ako već niste probali, znajte da su i glave divno hrskave i ukusne i nema razloga da se i one ne pojedu. Dakle, ovo je idealan obrok ako ste početnik u kuvanju ili ako želite brzo, lagano i zdravo jelo.
Girice (papaline) iz rerne
Odličan recept. Brzo se sprema i veoma je ukusno.
ОдговориИзбришиHvala, raduje me da vam se recept dopada! :)
Избришиjja limun izmesam sa maslinovim uljem i pospem pre pecenja
ОдговориИзбришиJako mi se dopada recept, em jednostavno i jos ukusno.
ОдговориИзбришиBaš mi je drago, hvala na javljanju! :)
Избриши