понедељак, 12. децембар 2022.

Pikantne lisnate kockice

 

S obzirom na to da još uvek traje Svetsko prvenstvo u fudbalu i kućna druženja uz TV, često se nametne pitanje šta poslužiti gostima. Da je fino, jednostavno i izdašno, da je puno ukusa i da dobro ide uz piće.


Ove kockice garantuju uživanje a veoma jednostavno se pripremaju! Toplo pecivo je zimi uvek dobar izbor, posebno ako je bogato nadevom. Još kada je on ovako pikantan, od sira i sudžuka, to je garancija da će se svi otimati za kockicu više!


Ukoliko vam ostane koja, odlične su i sutradan, za doručak ili užinu. I još nešto - kockice se mogu pripremiti i nekoliko dana ranije i nepečene zamrznuti, pa peći neposredno pred serviranje. 




PIKANTNE LISNATE KOCKICE 

Sastojci:

2 x 275 g lisnatog testa
500 g feta sira
2 jajeta
100 g gaude
50 g spanaća
so, biber
100 g sudžuka ZLATIBORAC

Za premaz:

1 jaje
1 kašika jogurta
1 kašika ulja
susam, laneno seme

Priprema:

1. U činiji pomešati sve sastojke za nadev: feta sir, narendanu gaudu, jaja, iseckan spanać i sitno iseckan sudžuk. Dodati so i biber (pazite na količinu soli koju dodajete jer je feta sir dovoljno slan). Dobro promešati da se sastojci sjedine i smesa bude kompaktna.



2. Na radnoj površini razvući prvi deo lisnatog testa. Ukoliko testo nije na papiru, obavezno ga razvucite na pek papiru jer će se kockice na taj način lakše preneti u pleh.
Kašikom zahvatati loptice nadeva i stavljati ih na testo u razmacima od 2 centimetra. Da ukupno bude 24 loptice (za 24 kockice).



3. Kada se sav nadev iskoristi, preko testa i loptica staviti drugi deo razvučenog lisnatog testa i blago pritisnuti oko loptica od sira.
Pomoću točkića za sečenje pizze, iseći kockice ali ih ne razdvajati već sve zajedno sa papirom na kojem je testo prebaciti na pleh za pečenje. 



4. Jaje umutiti sa jogurtom i uljem pa premazati kockice. Kockice naizmenično posuti semenkama: ja sam koristila susam i laneno seme, radi kontrasta. 
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.



Servirati uz suhomesnato predjelo, maslinke i sir. 



Ovaj recept je kreiran u saradnji sa kompanijom ZLATIBORAC.









Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...