уторак, 20. децембар 2022.

Ferero torta (Vegan)


Ovo je jedna od najjednostavnijih sirovih/posnih torti i za nju je potrebno samo 6 sastojaka: 4 za podlogu i 2 sastojka za kremu. Izuzetno je ukusna, kremasta i lepo se seče. 


Ne sadrži šećer, osim onog prirodnog koji potiče iz urmi, a opet, sasvim dovoljno je slatka. Priprema se brzo, bez miksera, ne peče se i posle par sati, koliko je potrebno da se stegne i rashladi, može se servirati. 


Ono što mi ponekad smeta kada su sirove torte u pitanju je to što se moraju čuvati u zamrzivaču, inače bi se krema razlila po tanjiru. Kod ove torte to nije slučaj. Dovoljno je da se dobro rashladi u frižideru i imaće lepu čvrstinu što se i vidi na ovom divnom preseku. 



Ferero torta (Vegan)


Sastojci:

• Za podlogu:

100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g mlevenih ovsenih pahuljica
200 g samlevenih urmi
(bez koštice - to je oko 17 komada sa košticom)
3 kašike otopljenog kokosovog ulja

• Za kremu:

200 g kokosove kreme
(čvrsti deo iz konzerve od 400 g)
200 g tamne čokolade

oko 30 g seckanih lešnika 

Priprema:

1. Urmama izvaditi koštice pa ih staviti u toplu vodu da omekšaju. Posle sat vremena, dobro ih ocediti od vode i usitniti u blenderu ili sitno iseckati.


2. U činiji pomešati sve potrebne sastojke: mlevene lešnike i ovsene pahuljice, usitnjene urme i kokosovo ulje. Kašikom dobro promešati da se dobije gusta, kompaktna smesa, poput paste.


3. Na tanjir za serviranje postaviti obruč za torte prečnika 18 cm. Smesu utisnuti na tanjir i poravnati pa ostaviti u frižider da se hladi.



4. U šerpicu staviti gusti deo kokosove kreme iz konzerve i čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na tihu vatru da se otope i mešati dok se ne dobije glatka krema. Ostaviti pola sata da se prohladi pa sipati preko rashlađene podloge. Vratiti u frižider na najmanje 6 sati da se dobro rashladi i stegne.


5. Zatim, skinuti obruč i tortu posuti seckanim lešnicima pa iseći i servirati. 










Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...