Ne sadrži šećer, osim onog prirodnog koji potiče iz urmi, a opet, sasvim dovoljno je slatka. Priprema se brzo, bez miksera, ne peče se i posle par sati, koliko je potrebno da se stegne i rashladi, može se servirati.
Ono što mi ponekad smeta kada su sirove torte u pitanju je to što se moraju čuvati u zamrzivaču, inače bi se krema razlila po tanjiru. Kod ove torte to nije slučaj. Dovoljno je da se dobro rashladi u frižideru i imaće lepu čvrstinu što se i vidi na ovom divnom preseku.
Ferero torta (Vegan)
Sastojci:
• Za podlogu:
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g mlevenih ovsenih pahuljica
200 g samlevenih urmi
(bez koštice - to je oko 17 komada sa košticom)
3 kašike otopljenog kokosovog ulja
• Za kremu:
200 g kokosove kreme
(čvrsti deo iz konzerve od 400 g)
200 g tamne čokolade
oko 30 g seckanih lešnika
1. Urmama izvaditi koštice pa ih staviti u toplu vodu da omekšaju. Posle sat vremena, dobro ih ocediti od vode i usitniti u blenderu ili sitno iseckati.
2. U činiji pomešati sve potrebne sastojke: mlevene lešnike i ovsene pahuljice, usitnjene urme i kokosovo ulje. Kašikom dobro promešati da se dobije gusta, kompaktna smesa, poput paste.
3. Na tanjir za serviranje postaviti obruč za torte prečnika 18 cm. Smesu utisnuti na tanjir i poravnati pa ostaviti u frižider da se hladi.
4. U šerpicu staviti gusti deo kokosove kreme iz konzerve i čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na tihu vatru da se otope i mešati dok se ne dobije glatka krema. Ostaviti pola sata da se prohladi pa sipati preko rashlađene podloge. Vratiti u frižider na najmanje 6 sati da se dobro rashladi i stegne.
5. Zatim, skinuti obruč i tortu posuti seckanim lešnicima pa iseći i servirati.
Dva puta u dva dana pravim. Savrsenstvo. Svi Vasi recepti su vrijedni isprobavanja. Hvala sto dijelite sve sa nama
ОдговориИзбришиDraga Mila, hvala vam na poverenju, lepim rečima i preporuci. Mnogo ste me obradovali! 💖
ИзбришиLijep pozdrav. Mila
ОдговориИзбриши