недеља, 19. август 2018.

Punjene lisnate lađice


Veoma ukusno pecivo sa sirom i tikvicama, a pripremi se za čas, za doručak ili večeru! :) Sa lisnatim testom kao podlogom i nadevom od sira, tikvica, susama i badema. Ukoliko ne volite lisnato, uvek možete umesiti klasično testo sa kvascem i dobijate jednu varijantu poznatih turskih pida. 




Punjene lisnate lađice

Sastojci:
500 g lisnatog testa 
200 g tikvica (jedna, srednje veličine) 
200 g kačkavalja 
3 kašike susama 
3 kašike seckanih badema 
3 kašike maslinovog ulja 
so, biber, timijan ili provansalska mešavina začina 
za premaz: 
žumance i malo ulja 


Priprema:

1. Priprema testa:   
Lisnato testo razvaljati na pek-papiru i iseći na komade željene veličine. Ja sam od jedne table lisnatog isekla 9  pravougaonika. Od testa formirati lađice, krajeve dobro pritisnuti da se ne bi otvorili tokom pečenja. Staviti ih u pleh obložen pek-papirom. 

2. Priprema nadeva: 
Tikvicu dobro oprati i narendati na krupno, zajedno sa korom. U istu činiju narendati i kačkavalj, pa dodati sve ostale sastojke - susam, krupno iseckane bademe, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dobro promešati. 

3. Puniti lađice pripremljenim nadevom. Zatim izmešati žumance sa malo ulja i svaku premazati kako bi imale lepu, rumenu boju (zaboravila sam da slikam premazane lađice pre pečenja). Peći u rerni na 180 stepeni dok fino ne porumene.



Posluživanje:
 Veoma su fine, a nema mnogo posla oko njih. U nadev se može dodati i beli luk ili malo sušenog paradajza, za pikantniji ukus ;)



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...