понедељак, 19. фебруар 2024.

Gratinirani brokoli sa piletinom i šampinjonima


Ovo jelo sam ranije pripremala bez mesa, ali sada sam dodala i pileći file kako bih ga dodatno "pojačala". Dobila sam jedan zdrav obrok koji je bogat proteinima i koje dugo obezbeđuje sitost. A veoma jednostavno se priprema i potrebno je samo dodati salatu prilikom serviranja i to je to! 


Gratinirani brokoli sa piletinom i šampinjonima


Sastojci:

300 g brokolija
300 g šampinjona
400 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
so, biber, suvi biljni začin
100 g kačkavalja
2 jajeta
200 ml jogurta

Priprema:

1. Brokoli iseći na cvetiće i dobro oprati. U šerpu sipati vodu, posoliti je i staviti na vatru da proključa. Brokoli spustiti u ključalu vodu i kuvati pet minuta, tek da omekša, pa ga procediti.


2. Šampinjone oprati i iseckati na listiće. Pileći file iseći na kockice. Crni i beli luk očistiti i iseckati.


3. U tiganju na zagrejanoj masnoći propržiti crni luk. Kada požuti, dodati beli luk i čim zamiriše ubaciti šampinjone. Dinstati ih dok ne svenu a voda koju će otpustiti ispari. 


4. Vatrostalnu posudu podmazati. U nju sipati brokoli i šampinjone pa promešati. U istom tiganju u kojem su se dinstali šampinjoni, propržiti pileći file. Dodati začine: so, biber i suvi biljni začin. Kada piletina pobeli sa svih strana, skinuti tiganj sa vatre pa i piletinu sipati u pekač. Sve dobro promešati.


5. Preko jela rasporediti narendani kačkavalj. Posebno umutiti jaja sa jogurtom pa preliti preko jela.


6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 30 minuta. Servirati toplo.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...