Ovo jelo sam ranije pripremala bez mesa, ali sada sam dodala i pileći file kako bih ga dodatno "pojačala". Dobila sam jedan zdrav obrok koji je bogat proteinima i koje dugo obezbeđuje sitost. A veoma jednostavno se priprema i potrebno je samo dodati salatu prilikom serviranja i to je to!
Sastojci:
300 g brokolija
300 g šampinjona
400 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
so, biber, suvi biljni začin
100 g kačkavalja
2 jajeta
200 ml jogurta
1. Brokoli iseći na cvetiće i dobro oprati. U šerpu sipati vodu, posoliti je i staviti na vatru da proključa. Brokoli spustiti u ključalu vodu i kuvati pet minuta, tek da omekša, pa ga procediti.
2. Šampinjone oprati i iseckati na listiće. Pileći file iseći na kockice. Crni i beli luk očistiti i iseckati.
3. U tiganju na zagrejanoj masnoći propržiti crni luk. Kada požuti, dodati beli luk i čim zamiriše ubaciti šampinjone. Dinstati ih dok ne svenu a voda koju će otpustiti ispari.
4. Vatrostalnu posudu podmazati. U nju sipati brokoli i šampinjone pa promešati. U istom tiganju u kojem su se dinstali šampinjoni, propržiti pileći file. Dodati začine: so, biber i suvi biljni začin. Kada piletina pobeli sa svih strana, skinuti tiganj sa vatre pa i piletinu sipati u pekač. Sve dobro promešati.
5. Preko jela rasporediti narendani kačkavalj. Posebno umutiti jaja sa jogurtom pa preliti preko jela.
6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 30 minuta. Servirati toplo.
Нема коментара:
Постави коментар