уторак, 23. август 2022.

Brze štrudlice sa sirom i pršutom


 Ne samo što se veoma brzo pripremaju, jer je testo bez kvasca pa nema čekanja da naraste - ove štrudlice su toliko ukusne, da sam ih pravila tri puta u svega nekoliko dana! Prhke, dovoljno slane i odlične i sutradan, kada odstoje.


Na fotografijama su u integralnoj varijanti, od spelt brašna, a fine su i u klasičnoj verziji sa belim brašnom. 


Za nadev sam koristila dve vrste sira, feta sir i mocarelu, a s obzirom na to da u peciva volim da dodajem i suhomesnato, sada se u štrudlicama ušuškala goveđa pršuta od Zlatiborca.




Brze štrudlice sa sirom i pršutom 

Sastojci:

• Testo:

200 g integralnog spelt brašna
100 g belog brašna
pola kesice praška za pecivo (5 g)
1 ravna kašičica soli
1 žumance
80 ml maslinovog ulja
180 g kisele pavlake

• Nadev:

150 g feta sira
100 g mocarele
100 g goveđe pršute Zlatiborac

• Premaz i posip:

1 belance
3 kašike susama

Priprema:

• U činiju za mešenje staviti vlažne sastojke: žumance, ulje i pavlaku. Promešati pa im dodati so i prašak za pecivo a onda i brašno. Odmah staviti celu količinu spelt brašna a belo brašno dodati postepeno, možda neće biti potrebna cela količina. Umesiti testo pa ga pokriti i ostaviti deset minuta da se odmori dok se priprema nadev.


• Za nadev, feta sir usitniti, mocarelu narendati a pršutu iseckati na sitne kockice.


• Radnu podlogu posuti brašnom pa na njoj oklagijom razvući testo u oblik pravougaonika dimenzija oko 40x30 cm.
Zatim testo iseći na 4 trake podjednake širine (oko 10 cm).


• Na svaku traku, po sredini, naneti feta sir, kockice pršute i mocarelu. Vodite računa da nadev jednako rasporedite na sve četiri trake.


• Uhvatiti krajeve trake i spojiti ih na sredini tako da se nadev zatvori. Prstima dobro utapkati pa štrudlicu, odnosno taj deo gde su krajevi spojeni, okrenuti ka dole.


• Oštrim nožem ili sekačem iseći štrudlice na dužinu oko 5 centimetara. Stavljati ih na pleh obložen pek papirom.
Svaku štrudlicu premazati umućenim belancetom i posuti susamom.


• Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni (bez ventilatora) oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene. 





Ovaj recept je kreiran u saradnji sa kompanijom Zlatiborac.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...