Lepinjice od tikvica i semenki
Sastojci:
1 tikvica srednje veličine (oko 250 gr)
4 jajeta
2 pune kašike lanenog semena
2 pune kašike ovsenih pahuljica
2 kašike susama
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat soli
Priprema:
Tikvicu dobro oprati, posušiti i izrendati (ne mora se guliti). U činiju dodati jaja, mleveno laneno seme i mlevene ovsene pahuljice, susam, so i maslinovo ulje.
Sve dobro izmešati, varjačom ili špatulom, pa kašikom vaditi i spuštati na blago podmazan i vruć tiganj. Ja na tiganj stavim samo pola kašičice svinjske masti, posle ne mora da se dodaje jer se smesa uopšte ne lepi.
Kada smesu stavite na tiganj, pritisnite je odgore donjim delom kašike da se malo spljošti. Peći sa svake strane oko minut, dva, odnosno dok fino ne porumeni.
Možete ih servirati sa svežom salatom, uz mladi ili feta sir, a neće smetati ni ako se naseče malo slaninice, naprotiv :)
Izvor - Ivana Mančić, (Instagram - healthy_joyful_wonderland)
Izvor - Ivana Mančić, (Instagram - healthy_joyful_wonderland)
Нема коментара:
Постави коментар