Ista je stvar i kada su ove pizza lepinjice u pitanju. Obožava ih! Pravim ih od običnog testa koje koristim kada pripremam klasičnu pizzu s tim da testo ostavim da bude malo deblje. Za nadev sam sada koristila domaću kobasicu koja nam je sa dolaskom toplijeg vremena već dosadila a ovo je super način da se potroši.
Čak i ako najviše volite kada je testo veoma tanko (meni je takva pizza najomiljenija), ipak probajte i na ovaj način. Kada se ohlade, lepinjice ostaju meke pa ukoliko vam neka preostane od večere, biće fina i sutradan za doručak.
Pizza lepinjice
Sastojci:
• Za testo:
20 g svežeg kvasca (ili jedna kesica od 10 g suvog)
250 ml tople vode
1 kašičica šećera
oko 400 (+50) g brašna
pola kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
• Za nadev:
200 g kobasice
200 g kačkavalja
200 g kečapa
2 kašičice sušenog origana
• U činiju za mešenje sipati toplu vodu a onda dodati po kašičicu šećera i brašna i izmrvljen kvasac. Dobro promešati i ostaviti oko pet minuta da se kvasac aktivira. Potom dodati ulje, so i polovinu potrebne količine brašna. Promešati varjačom a onda mešenje nastaviti rukom uz postepeno dodavanje brašna dok se ne dobije glatko testo. Dobijenu kuglu testa sa svih strana namazati uljem. Činiju prekriti streč folijom i krpom pa ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta da se testo udvostruči.
• Dok se testo diže, kobasicu nasekati a sir narendati.
• Podignuto testo staviti na podlogu za rad i podeliti na 12 jednakih delova. Svaku kuglicu testa blago premesiti, spljoštiti dlanom pa blago razviti oklagijom. To ne mora biti veoma tanko testo kao kada je klasična pizza u pitanju. Lepinjice od testa ređati u pleh obložen peki papirom.
• Svaku lepinjicu premazati kečapom, posuti origanom, rasporediti kolutiće kobacice i posuti sirom. Ostaviti ih u plehu da se još malo odmore dok se rerna ne zagreje.
• Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (sa ventilatorom, ili na 220 stepeni bez ventilacije) oko 15 minuta, odnosno dok rubovi testa ne porumene.
Pogledajte video na Youtube kanalu:
Sjajne su vam pice-lepinjice, moracu da ih napravim.
ОдговориИзбришиHvala Sneška! :)
Избриши