четвртак, 7. април 2022.

Posna torta sa pireom od jabuke i manga


Sa dolaskom toplijeg vremena i dužih dana, kao da većina nas dobije želju da se zdravije hrani i pravi laganija jela, čija priprema ne oduzima mnogo vremena. Upravo to je i koncept koji donosi dmBio - cooking challenge: Brza hrana na zdravi način, zdravija hrana na brzi način!


Ideja je da se pokaže da priprema zdravijih obroka ne mora biti komplikovana i dugačka, naprotiv. Kao i da takozvana brza hrana može imati zdraviju notu i na taj način približiti se svima onima koji nemaju mnogo vremena.


Ova osvežavajuća torta je upravo takva - jednostavna! Ne peče se, nema kuvanja filova a izuzetno je kremasta i ukusna. Načinjena od visokokvalitetnih namirnica organskog porekla gde su svi sastojci i originalni ukusi sačuvani. Potrebno je samo da se dobro rashladi pre serviranja i uživaćete u svakom zalogaju. 


 
 Posna torta sa pireom od jabuke i manga 


Sastojci:

• Podloga: 
 
150 g mešavine jezgrastog voća (ili badema) dmBio 
100 g indijskog oraha 
50 g sitnih ovsenih pahuljica dmBio
200 g urmi bez koštice 
50 g sušenih brusnica 
3 pune kašike putera od kikirikija dmBio
1 puna kašika pirea od jabuke i manga dmBio 


• Voćni sloj: 

360 g pirea od jabuke i manga dmBio 
10 g agar agar praha (biljni želatin) 
100 ml vode 


• Čokoladna krema
 
250 g kokosovog mleka (iz konzerve, 400 ml dmBio) 
200 g crne čokolade dmBio


Priprema:

1. Priprema podloge: 

Urme i brusnice staviti u toplu vodu i ostaviti 15 minuta da omekšaju. Nakon tog vremena, procediti ih (vodu sačuvati) pa ih usitiniti u blenderu ili ih sitno iseckati. Indijski orah i jezgrasto voće samleti. U činiju staviti samlevene orašaste plodove i indijski orah. Dodati usitnjene urme i brusnice, kikiriki puter i pire. Dobro promešati pa ukoliko je smesa previše gusta dodati nekoliko kašika vode u kojoj su se urme namakale. Na tanjir za serviranje staviti obruč prečnika 20 cm pa smesu utisnuti i poravnati. Ostaviti u frižider da se rashladi i stegne. 





2. Priprema nadeva od pirea: 

Agar agar prah razmutiti u vodi i staviti na tihu vatru da se otopi i kuva 1 minut. Pire od jabuke i manga usuti u činiju. Dodati mu skuvani agar agar i dobro promešati. Odmah sipati preko rashlađene podloge pa vratiti u frižider. 


3. Priprema čokoladne kreme: 

U šerpicu sipati gusti deo kokosovog mleka iz konzerve i čokoladu izlomljenu na kockice. Otopiti na niskoj temperaturi, zatim skloniti sa vatre i kratko izmiksirati  pa dobijenu kremu sipati preko voćnog nadeva. Posuti listićima blanširanog badema. 





4. Tortu ostaviti u frižider da se dobro rashladi i stegne pa poslužiti uz osvežavajući matični sok od crne ribizle.



Recept je urađen u saradnji sa dm drogerie koja ima najširu ponudu organske hrane u Srbiji i svi proizvodi se mogu pronaći u dm radnjama.


Proizvodi robne marke dmBio su na policama obeleženi zelenim cenovnim etiketama i deo su koncepta UVEK POVOLJNO tako da se mogu pronaći po stabilnim i pristupačnim cenama.
Reč je o namirnicama organskog porekla kao i onima koje odgovaraju potrebama vegetarijanaca, veganima i osobama sa različitim vrstama intolerancije na hranu.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...