среда, 12. децембар 2018.

Posne susam korpice


Odlično posno slano testo, koje možete koristiti kao ja sada, za korpice i puniti ih raznoraznim nadevima ili ga iskoristite kao podlogu za tart. Moglo bi se upotrebiti i za krekere, pa umesto belog brašna, možete koristiti neko integralno, a umesto suncokretovog ulja, maslinovo ulje bi bilo odlično za zdraviju varijantu.





Posne korpice sa susamom 



Sastojci:

• Za korpice:
300 g brašna
100 g susama
pola kesice praška za pecivo
1 ravna kašičica soli
2 dl ulja
1 dl piva

• Za nadev:
 3 crvene pečene paprike
250 g kuvane leblebije
100 g feta sira
3-4 kašike maslinovog ulje
pola kašičice ljute tucane paprike


Priprema:

1. U činiji za mešenje pomešati suve sastojke: brašno, susam, prašak za pecivo i so, pa im dodati tečnost, ulje i pivo. Umesiti testo, koje će biti elastično i masno, nemojte dodavati više brašna.
2. Podlogu za rad posuti brašnom i pomoću oklagije testo razvući što tanje jer će još u toku pečenja da naraste pa da vam korpice ne bi bile predebele. Pomoću čaše ili modle vaditi krugove i stavljati ih u klasičan kalup za pečenje mafina. Nema potrebe da se kalup podmazuje jer je testo masno i posle pečenja korpice se vrlo lako vade. Svaki krug testa prstima priljubiti u udubljenje, a ako je potrebno još malo podići testo i utapkati ga uz stranice kalupa. 
Druga varijanta je da od testa otkidate kuglice i onda njih rasporedite u kalupe, ali meni je bilo lakše da testo razvučem oklagijom kako bih bila sigurna da će sve korpice biti iste veličine.
Od ove mere dobije se 24 korpice.



3. Rernu ugrejati na 170 stepeni i peći korpice oko 20 minuta, odnosno dok krajevi ne porumene, tada ćete znati da su gotove. Ostaviti ih u kalupu da se ohlade i tek onda ih pažljivo izvaditi jer su nakon pečenja prilično krhke. Staviti ih u plastičnu kutiju sa poklopcem i ostaviti na hladnom do punjenja. Ja sam ih pravila dva dana ranije, a punila tek par sati pre posluživanja kako ne bi "povukle" nadev i preterano omekšale, međutim, nisu previše omekšale tako da se mogu puniti i ranije.
Za nadev pogledajte recept - Namaz od pečenih paprika i leblebija.
Izvor - Bademi, Coolinarika





4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...