среда, 21. новембар 2018.

Namaz od pečenih paprika i leblebija


Predivnog, neobičnog ukusa i interesantne boje, ovaj namaz će vam se sigurno dopasti. Vrlo jednostavno se priprema, posebno ako već imate pečene paprike u zamrzivaču i koristite leblebije iz konzerve ;) Inače, možete ga koristiti na finom integralnom hlebu ili puniti slane korpice, a divno bi išao i na nekom slanom tartu ili kao preliv na testenini. 



Namaz od pečenih paprika i leblebija

Sastojci:

3 veće pečene paprike
250 g skuvanih leblebija
100 g feta sira
4-5 kašika maslinovog ulja
pola kašičice ljute tucane paprike 


Priprema:

Ukoliko već nemate pečene paprike u zamrzivaču, prvo ih ispecite. Dakle, paprike oprati, posušiti i ispeći, u rerni ili na šporetu. Još uvek nisam isprobala, ali obavezno hoću, odličan savet koji je na FB podelila moja draga Nale sa bloga Coolinarija, da se paprike pre pečenja premažu sa par kapi ulja - na taj način inače omraženo guljenje, postaje pesma ;)
Kada paprike ogulite, iseći ih i staviti u blender ili secka. 
Leblebije možete sami skuvati ili koristiti već skuvane iz konzerve. Ukoliko kupite sirove leblebije, potrebno ih je dobro oprati i naliti vodom, pa ostaviti najmanje šest sati potopljene. Sutradan, vodu ocediti, naliti novu i kuvati ih dok ne omekšaju. Ja sam ovaj korak preskočila i ovog puta koristila leblebije iz konzerve - tečnost iz konzerve sačuvajte i umutite, odnosno napravite aqafabu, najbolju posnu zamenu za jaja :)


U blender staviti pečenu papriku, kuvane leblebije, feta sir, maslinovo ulje i ljutu tucanu papriku. Izblendirati dok se sastojci ne usitne. Namaz čuvati u staklenoj tegli u frižideru i potrošiti u roku od 3-4 dana. 
Ja sam ga koristila da napunim slane posne korpice sa susamom (recept uskoro i na blogu!). Ostatak smo sutradan jeli na prepečenom integralnom hlebu, za doručak.
Recept - Posne susam korpice 


2 коментара:

  1. Može li recept za ove posne korpice .lijep pozdrav Mila

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Mila, ako ne pre, biće na blogu čim počne Božićni post, budući da su posne :) Hvala vam na javljanju, lep pozdrav!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...