субота, 19. август 2023.

Projice sa blitvom i čeri paradajzom


Ideja i odgovor na pitanje "šta pripremiti za doručak" a da je jednostavno i brzo. Ove projice su zaista praktične i da se ponesu na posao ili spakuju deci za školsku užinu. 


Umesto blitve, možete koristiti spanać ili sitno narendati tikvicu (predhodno je ocediti od viška tečnosti). Biće odlične! Takođe, možete se poigrati sa vrstama brašna, pa izostaviti belo pšenično brašno i upotrebiti neko integralno. Sve u svemu, recept je vrlo prilagodljiv. Važno je naglasiti da je ovo manja mera, za samo šest do sedam projica, pa ukoliko vam je potrebna veća količina, preporučujem da sastojke udvostručite. 



Projice sa blitvom i čeri paradajzom

Sastojci:

2 jajeta
50 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml kisele vode
150 g feta sira
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
3 pune kašike kukuruznog brašna
3 pune kašike pšeničnog brašna
1 puna kašika palente
oko 100 g sveže blitve
7 čeri paradajza

Priprema:

Razdvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati žumanca, so, jogurt, ulje, kiselu vodu i sir, pa kratko mutiti dok se sir ne usitni i sastojci povežu.
Odložiti mikser i u smesu dodati suve sastojke: obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i palentu. Promešati špatulom. 
Na kraju, u smesu dodati sitno iseckanu svežu blitvu. 


Kalup za pečenje mafina podmazati ili u njega staviti korpice za pečenje. Sipati smesu u korpice - od ove mere dobije se 6 ili 7 projica/mafina standardne veličine. U svaku projicu staviti po jedan prethodno zasečen čeri paradajz.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25-30 minuta.








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...