Suve paprike punjene kinoom
Sastojci:
10 suvih paprika
polovina manjeg praziluka
1 manja šargarepa
3 kašike suvog grožđa
70 g šarene kinoe
2 kašike suncokretovog semena
maslinovo ulje
50 ml soka od paradajza
so, biber, kurkuma, cimet
1. Paprike oprati i staviti u vruću vodu da omekšaju. Ostaviti ih u vodi bar sat vremena. Nakon tog vremena, ocediti paprike i posušiti ih ubrusom.
2. Kinou oprati u situ pod mlazom hladne vode, staviti u šerpu i naliti duplo većom količinom vode. Posoliti i kuvati 15 minuta na tihoj vatri, a onda skinuti sa vatre i ocediti višak vode.
3. Na ugrejano ulje staviti iseckani praziluk. Dinstati par minuta uz mešanje pa dodati narendanu šargarepu i suvo grožđe. Odmah po ukusu začiniti. Skinuti sa vatre i dodati skuvanu kinou i suncokretovo seme. Dobro promešati da se svi sastojci i začini fino prožmu.
4. Paprike puniti pripremljenim nadevom i ređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Na kraju, sok od paradajza pomešati sa istom količinom vode, posoliti i preliti preko napunjenih paprika.
5. Jelo zapeći u prethodno ugrejanoj rerni, na 170 stepeni oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар