петак, 28. април 2023.

Suve paprike punjene kinoom


Suve paprike volim skoro podjednako kao i sveže. S obzirom na to da se kupuju već očišćene, preostaje samo da se potope u toploj vodi kako bi omekšale a mogućnosti za punjenje su mnogobrojne. Sada sam ih punila kinoom, tako da je ovo jedna posna odnosno vegetarijanska varijanta, a na blogu već postoji recept za suve paprike punjene sirom i kulenom (klik za recept).



Suve paprike punjene kinoom

Sastojci:

10 suvih paprika
polovina manjeg praziluka
1 manja šargarepa
3 kašike suvog grožđa
70 g šarene kinoe
2 kašike suncokretovog semena
maslinovo ulje
50 ml soka od paradajza
so, biber, kurkuma, cimet

Priprema:

1. Paprike oprati i staviti u vruću vodu da omekšaju. Ostaviti ih u vodi bar sat vremena. Nakon tog vremena, ocediti paprike i posušiti ih ubrusom.


2. Kinou oprati u situ pod mlazom hladne vode, staviti u šerpu i naliti duplo većom količinom vode. Posoliti i kuvati 15 minuta na tihoj vatri, a onda skinuti sa vatre i ocediti višak vode.

3. Na ugrejano ulje staviti iseckani praziluk. Dinstati par minuta uz mešanje pa dodati narendanu šargarepu i suvo grožđe. Odmah po ukusu začiniti. Skinuti sa vatre i dodati skuvanu kinou i suncokretovo seme. Dobro promešati da se svi sastojci i začini fino prožmu.






4. Paprike puniti pripremljenim nadevom i ređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Na kraju, sok od paradajza pomešati sa istom količinom vode, posoliti i preliti preko napunjenih paprika.


5. Jelo zapeći u prethodno ugrejanoj rerni, na 170 stepeni oko 20 minuta. 



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...