среда, 8. фебруар 2023.

Varivo od karfiola i slatkog krompira (batata)

 

Varivo od karfiola i batata se veoma brzo i jednostavno priprema a može biti samostalan obrok ili prilog. U vreme posta ili ako ste na veganskoj ishrani, možete ga poslužiti uz testeninu ili pirinač, a ukoliko ipak ne možete bez mesa, ovo je odličan prilog uz ćufte ili neko meso sa roštilja.



Varivo od karfiola i slatkog krompira (batata)

Sastojci:

1 manja glavica karfiola (oko 1 kg)
1 batat srednje veličine (oko 400 g)
1 glavica crnog luka
400 g pasiranog paradajza iz konzerve 
400 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica kurkume
1 kašičica karija
1 kašičica suvog biljnog začina
pola kašičice bibera
1 kašika peršunovog lista
maslinovo ulje

Priprema:


• Karfiol očistiti i iseći na cvetiće pa dobro oprati. Batat oguliti i iseckati na kockice. Luk očistiti i sitno iseckati.



• Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk uz stalno mešanje kako ne bi zagoreo. Kada luk požuti, dodati batat i začine pa pržiti oko 3 minute uz mešanje. Potom dodati karfiol i promešati. Odmah sipati paradajz i vodu, tako da prekrije povrće pa poklopiti i kuvati 20 minuta. Povremeno promešati.


• Gotovo jelo servirati sa testeninom i posuti svežim peršunovim listom.










Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...