Varivo od karfiola i batata se veoma brzo i jednostavno priprema a može biti samostalan obrok ili prilog. U vreme posta ili ako ste na veganskoj ishrani, možete ga poslužiti uz testeninu ili pirinač, a ukoliko ipak ne možete bez mesa, ovo je odličan prilog uz ćufte ili neko meso sa roštilja.
Varivo od karfiola i slatkog krompira (batata)
Sastojci:
1 manja glavica karfiola (oko 1 kg)
1 batat srednje veličine (oko 400 g)
1 glavica crnog luka
400 g pasiranog paradajza iz konzerve
400 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica kurkume
1 kašičica karija
1 kašičica suvog biljnog začina
pola kašičice bibera
1 kašika peršunovog lista
maslinovo ulje
• Karfiol očistiti i iseći na cvetiće pa dobro oprati. Batat oguliti i iseckati na kockice. Luk očistiti i sitno iseckati.
• Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk uz stalno mešanje kako ne bi zagoreo. Kada luk požuti, dodati batat i začine pa pržiti oko 3 minute uz mešanje. Potom dodati karfiol i promešati. Odmah sipati paradajz i vodu, tako da prekrije povrće pa poklopiti i kuvati 20 minuta. Povremeno promešati.
• Gotovo jelo servirati sa testeninom i posuti svežim peršunovim listom.
Нема коментара:
Постави коментар