понедељак, 12. септембар 2022.

Slana pita sa ovsenim pahuljicama i tikvicom


Slana pita sa ovsenim pahuljicama i tikvicom je toliko jednostavna i tako brzo se priprema, da će biti potrebno više vremena da se rerna ugreje nego da se sastojci pomešaju i sipaju u pekač. Ne manje bitna stavka je da mikser nije potreban!
Veoma je ukusna, niskokalorična i svideće vam se ukoliko volite "zdravije" varijante pita i peciva. 


Slana pita sa ovsenim pahuljicama i tikvicom


Sastojci:

100 g ovsenih pahuljica
150 ml jogurta
50 ml ulja
1 puna kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 g tikvica
2 jajeta
50 g susama

Priprema:

• U činiji pomešati pahuljice, jogurt i ulje, pa smesu ostaviti desetak minuta da pahuljice omekšaju.


• Za to vreme, narendati tikvicu i dobro je ocediti od viška vode koju će pustiti. Jaja posebno umutiti u činijici.


• Smesi sa pahuljicama dodati prašak za pecivo, so, oceđenu tikvicu i jaja. Na kraju staviti i susam i dobro promešati špatulom.


• Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Pekač (20x16 cm ili malo veći) podmazati pa u njega sipati smesu. Pitu peći oko 35 minuta odnosno dok ne porumeni. Sačekati da se malo prohladi pa iseći i servirati. 

Pekač koji koristim je poznatog francuskog brenda STAUB. Otporan je na ogrebotine, izuzetno lako se pere i održava (može se prati i u mašini sa pranje posuđa) i ima praktične drške koje olakšavaju držanje, posebno kada se koristi za pečenje. Naravno, ja ga koristim i za hladne i tople salate, za serviranje kiflica i za pripremu poslastica koje se ne peku (tiramisu). 

Više informacija o proizvodima STAUB možete videti na sajtu SEROTONIN koji je ovlašćeni uvoznik za Srbiju. 




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...