среда, 8. септембар 2021.

Energetski krem od leblebija


Energetski krem od leblebija je nastao sasvim slučajno, u želji da potrošim kuvane leblebije koje su mi ostale od prethodnog dana kada sam veliku konzervu otvorila za pripremu ručka a deo ostavila za pripremu salate. Međutim, danas mi se jelo nešto slatko, a nisam imala vremena da pravim neki kolač, a ni potrebe za većom količinom slatkiša, tako da se ovo ispostavilo kao odlično rešenje jer se dobiju samo dve čašice što mi je sasvim dovoljno.


Ovaj krem spada u kategoriju zdravih slatkiša, ali je istovremeno i kaloričan pa ukoliko pazite na količinu kalorija unetih u toku dana, vodite računa o tome da sebi odredite pravu "dozu". Ako volite deserte koji sadrže leblebije, možda bi vam se dopale i Slatke bombice od leblebije.


Energetski krem od leblebija

Sastojci:

150 g kuvanih i oceđenih leblebija
1 zrela banana 
50 g otopljene crne čokolade
2 pune kašike kikiriki putera 

Priprema:

U blender ili secka staviti sve sastojke i izmiksirati do željene teksture. Ukoliko volite da se osete komadići leblebija, slobodno ostavite tako.
Izmiksiran krem rasporediti u dve ili tri čašice, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro rashlade pre serviranja.Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...