четвртак, 30. мај 2024.

Ovsene snikers štangle


Ovsene snikers štangle su baš ukusan i energetski bogat desert. Ne peku se, tako da je priprema brza i jednostavna. Nije neophodno da se čuvaju u frižideru jer su čvršće strukture, poput keksa, pa su vrlo praktične za situacije kada poželite slatkiš koji može da se ponese sa sobom. Stavite ih u kutijicu i one se neće otopiti ma koliko da je visoka temperatura, tako da su idealne za nastupajuće letnje dane. 



Ovsene snikers štangle

Sastojci:

230 g putera
100 g smeđeg šećera
270 g ovsenih pahuljica
170 g čokolade za kuvanje
150 g kikiriki putera

50 g čokolade za dekoraciju

Priprema:

1. U šerpu staviti puter i šećer. Šerpu staviti na tihu vatru da se sastojci otope a onda uz mešanje kuvati oko 2 minute. U ključalu smesu sipati ovsene pahuljice i kuvati još 2 minute da pahuljice omekšaju. Zatim ostaviti sa strane dok se pripema nadev.



2. U drugu šerpu staviti čokoladu i puter od kikirikija. Staviti na vatru i stalno mešati dok se sastojci ne otope i sjedine formirajući kremastu smesu.


3. Pravougaoni kalup (30x10 cm) obložiti pek papirom tako da papir prelazi stranice kalupa jer će se na taj način, nakon hlađenja, kolač lakše izvaditi iz kalupa. 



4. U kalup naneti malo više od polovine smese sa ovsenim pahuljicama. Smesu poravnati i utisnuti u kalup pomoću dna rakijske čašice. Preko podloge sipati nadev od istopljene čokolade i kikiriki putera a preko nadeva naneti ostatak mrvičaste smese. Nju možete samo posuti preko nadeva, nema potrebe da se poravna. Zatim kolač ostaviti u frižider da se dobro rashladi i stegne. 


5. Nakon tog vremena, kolač zajedno sa pek papirom izvući iz kalupa. Iseći na tanke štangle, poprskati otopljenom čokoladom i servirati. 




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...