понедељак, 25. децембар 2023.

Rolat sa ajvarom


 Rolat sa ajvarom će sigurno izazvati divljenje ako ga napravite za neku svečaniju priliku. Dekorativan je i odlično se slaže uz klasično meze od suhomesnatih proizvoda i sireva. Kad god sam ga pravila, brzo je nestao!


Što se tiče nadeva, možete koristiti razne vrste sireva: sremski, krem sir ili feta sir, kao što sam ja uradila. Pored sira, ono što je rolatu dalo poseban ukus je POLI od Perutnine Ptuj, najomiljenija pileća kobasica svih generacija. Jer, POLI vole i deca i stariji pa je zaista dobar izbor kada su i ovakvi rolati u pitanju - sigurno je da će ih jesti i deca ako čuju da je u rolatu i POLI. 





Rolat sa ajvarom


 Sastojci:

• Kora:

6 jaja
6 kašika brašna (120 g)
pola kesice praška za pecivo (6 g)
ravna kašičica soli
100 g kisele pavlake
100 g ajvara

• Nadev:

150 g POLI pileće  kobasice Perutnina Ptuj
350 g feta sira
220 g kisele pavlake
3 kasike majoneza (50 g)
1 ravna kašičica soli
3 kašike pečenog susama

Priprema:

1. Razdvojiti belanca i žumanca pa belanca umutiti u čvrst sneg. U drugoj činiji umutiti žumanca, brašno, prašak za pecivo, so, pavlaku, ajvar i 3 kašike snega od belanaca. Zatim polako dodati ostatak snega od belanaca i mešati špatulom da se lepo poveže.



2. Pek papir podmazati i staviti u pleh (dimenzija 40x35 cm). Smesu sipati u pleh i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 170 stepeni oko 20 minuta. Kada kora malo popuca i počne da se odvaja od papira, pečena je. Odmah je uviti u rolat zajedno sa papirom i ostaviti da se potpuno ohladi pa tek onda filovati.



3. Pileću kobasicu POLI narendati na krupnoj strani trenice. Susam kratko peći u suvom tiganju, samo da zamiriše i blago požuti. 


4. U činiju staviti feta sir, pavlaku, majonez i so i izmiksirati. Time premazati ohlađenu koru. 


5. Preko toga posuti pečeni susam, rasporediti narendanu POLI kobasicu pa pažljivo uviti u rolat. Umotati ga čvrsto u streč foliju i ostaviti u frižider da se dobro ohladi. 



6. Sutradan, rolat iseći, ukrasiti krem sirom i čeri paradajzom pa iseći na rolatiće i servirati.










Recept je kreiran u saradnji sa kompanijom Perutnina Ptuj








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...