четвртак, 2. новембар 2023.

Pileće rolnice


Ove divne pileće rolnice napunjene su krem sirom, maslacem i spanaćem. Mogu biti savršeno toplo predjelo ili glavno jelo za neke svečanije prilike. Vrlo jednostavno se pripremaju i oduševiće vas koliko su sočne i aromatične.


Lista potrebnih sastojaka je kratka a ono što svakako ubrzava pripremu je korišćenje pilećih šnicli Perutnine Ptuj. Naravno, uvek možete koristiti pileći file pa ga iseći na komade ali ono što je super kod ovih šnicli je to što su sve iste veličine i debljine pa vam preostaje samo da ih malo izlupate kuhinjskim čekićem kako bi se dodatno istanjile i lakše savile u rolnicu. 


Pileće šnicle Perutnine Ptuj ne samo da su praktične zbog svoje veličine, već su i higijenski spakovane MAP (eng. Modified Atmosphere Packaging) tehnologijom koja garantuje da će meso zadržati svežinu tokom celog svog roka trajanja a bez ikakvih menjanja svojstava mesa.



Pileće rolnice


Sastojci:

1 kg pilećih šnicli (od pilećeg filea) Perutnina ptuj

2 kašičice soli
pola kašičice bibera
2 kašičice slatke začinske paprike
2 kašičice italijanske mešavine začina

100 g maslaca
100 g krem sira
100 g svežeg spanaća

200 g mocarele 

Priprema:

1. U činiji pomešati sve začine.
U drugoj činiji pomešati maslac, krem sir i sitno iseckani spanać.


2. Pileće šnicle staviti na dasku. Pokriti ih providnom folijom i sa obe strane izlupati kuhinjskim čekićem. Zatim ih sa obe strane posuti mešavinom začina pa je još dodatno rukama utrljati u meso. 



3. Na svaki komad mesa staviti punu kašiku premaza od maslaca, krem sira i spanaća. Razmazati po celoj šnicli. Zatim, na svaki komad rasporediti narendanu mocarelu. Vodite računa da mocarele bude podjednako na svim komadima mesa. 


4. Svaku šniclu uviti u rolnicu, a onda svaku rolnicu stavljati u podmazanu vatrostalnu posudu krajem okrenutim ka dole. 



5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, oko 35 minuta.



Servirati uz prilog po želji, kod mene je to pire od graška i sveža salata.


Recept je kreiran u saradnji sa kompanijom Perutnina Ptuj








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...