понедељак, 11. октобар 2021.

Čoko korni keksići (bez pečenja)


Čoko korni keksići su super ideja kada vam je potreban desert bez pečenja, koji se priprema za svega nekoliko minuta i što je najvažnije, spada u kategoriju zdravijih kolača. Mogu biti fina užina za decu i praktični su, jer se mogu spakovati u kutijicu i poneti u školu. Ne sadrže gluten pa će odgovarati i osobama koje imaju celijakiju. 


Inače, ukoliko volite slađe keksiće, u smesu možete dodati šećer, med ili neki zaslađivač koji volite. Moj kornfleks je već imao određenu količinu šećera pa nije bilo potrebe da ga dodajem. Čoko korni keksići (bez pečenja)


70 g kornfleksa
200 g crne čokolade
1 kašika kokosovog ulja

Za dekoraciju:
mleveni orasi, jezgro oraha, badem

Priprema:

U činiju staviti izlomljenu čokoladu i kokosovo ulje. Činiju staviti na šerpu u kojoj vri voda i mešati dok se čokolada ne otopi.


U istopljenu čokoladu sipati kornfleks i uz pomoć špatule dobro promešati sve dok se kornfleks sa svih strana ne obloži čokoladom.
Poslužavnik ili pleh obložiti providnom folijom.


Kašikom zahvatati smesu i rasporediti gomilice na poslužavnik. Malo ih, koliko je to moguće, "doterati" kašikom da imaju okrugao oblik. 
Na svaki keksić staviti malo mlevenih oraha, badem ili jezgro oraha. Ostaviti keksiće u frižider na sat, dva da se rashlade i stegnu.
Nakon tog vremena su spremni za degustaciju.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...