понедељак, 27. новембар 2017.

Pohovana piletina "Pikant"



Kada se uželite "konkretnog" ručka, pripremite belo pileće meso na ovaj način! Dok se piletina sprema, kućom će se širiti divan miris, a ukus je fantazija. U danima kada imate mnogo obaveza i želite da ubrzate pripremu ručka, meso i smesu za paniranje možete pripremiti ranije, pa samo dovršite ručak kada se vratite kući, tako da za pola sata imate na stolu fini, topli obrok :)



Pohovana piletina "Pikant" 

Sastojci:

8 šnicli pilećeg belog mesa (oko 700 g)

Začinska smesa za paniranje: 

1 šolja (2,5 dl) brašna 
2 kašičice soli 
pola kašičice bibera 
pola kašičice muskatnog oraščića 
2 kašičice đumbira u prahu 
1 kašika slatke mlevene paprike 
pola kašičice ljute mlevene paprike 
1 kašičica belog luka u prahu 

I još: 

2 veća jajeta
4 kašike vode 
ulje za pohovanje



Priprema: 

1. Pileća prsa iseći na šnicle, blago izlupati čekićem, posoliti i poprskati sa malo ulja,  pa ostaviti u frižider. Ukoliko nemate vremena, šnicle se mogu pohovati i odmah. 
2. U činiji izmešati brašno i sve začine. U drugoj posudi, viljuškom umutiti jaja sa vodom. 


3. Svaki komad mesa najpre uvaljati u brašno sa začinima, zatim u jaja, pa opet u brašno pritiskajući da se smesa lepo "zalepi". 
4. Ugrejati ulje u tiganju i kada se ugreje, pržiti meso, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-braon boje. Kada porumene sa obe strane, vaditi na papirni ubrus da se ocede.


Uglavnom koristim belo i integralno brašno, pola-pola. Meso je neverovatno meko i pikantno. Možete ga servirati uz krompir, bareno povrće ili integralni pirinač, uz sezonsku salatu. Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...