Kada se uželite "konkretnog" ručka, pripremite belo pileće meso na ovaj način! Dok se piletina sprema, kućom će se širiti divan miris, a ukus je fantazija. U danima kada imate mnogo obaveza i želite da ubrzate pripremu ručka, meso i smesu za paniranje možete pripremiti ranije, pa samo dovršite ručak kada se vratite kući, tako da za pola sata imate na stolu fini, topli obrok :)
Pohovana piletina "Pikant"
Sastojci:
8 šnicli pilećeg belog mesa (oko 700 g)
Začinska smesa za paniranje:
1 šolja (2,5 dl) brašna
2 kašičice soli
pola kašičice bibera
pola kašičice muskatnog oraščića
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašika slatke mlevene paprike
pola kašičice ljute mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
I još:
2 veća jajeta
4 kašike vode
ulje za pohovanje
Priprema:
1. Pileća prsa iseći na šnicle, blago izlupati čekićem, posoliti i poprskati sa malo ulja, pa ostaviti u frižider. Ukoliko nemate vremena, šnicle se mogu pohovati i odmah.
2. U činiji izmešati brašno i sve začine. U drugoj posudi, viljuškom umutiti jaja sa vodom.
3. Svaki komad mesa najpre uvaljati u brašno sa začinima, zatim u jaja, pa opet u brašno pritiskajući da se smesa lepo "zalepi".
4. Ugrejati ulje u tiganju i kada se ugreje, pržiti meso, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-braon boje. Kada porumene sa obe strane, vaditi na papirni ubrus da se ocede.
Uglavnom koristim belo i integralno brašno, pola-pola. Meso je neverovatno meko i pikantno. Možete ga servirati uz krompir, bareno povrće ili integralni pirinač, uz sezonsku salatu. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар