среда, 29. новембар 2017.

Ćuftice od karfiola i pečene paprike

Imam nekoliko njih u široj porodici koji ne vole karfiol, ali kada su ga probali u ovim ćufticama, promenili su mišljenje ;) Ovde je njegov ukus malo blaži, jer se veoma oseti pečena paprika i kačkavalj, mogu se poslužiti kao glavno jelo ili predjelo, a lepe su i kada se ohlade. Pijace su sada pune karfiola, cena mu je i više nego povoljna i prava je prilika da se i ovo povrće češće uvrsti u jelovnik.






 Ćuftice od karfiola i pečene paprike


Sastojci:

400 g očišćenog karfiola 
200 g pečene paprike (4 kom) 
100 g narendanog kačkavalja 
1 jaje 
2 kašike pečenog susama 
2 kašike prezle 
2 kašike seckanog peršunovog lista 
2 čena belog luka 
kašičica soli, biber



Priprema: 

1. Karfiol iscepkati na cvetiće, dobro oprati i staviti u ključalu vodu da se kuva. Ne bi trebalo da se skuva do kraja, već je dovoljno samo da omekša, kako bi se lakše mogao izmiksirati. 
2. Dok se karfiol bari, na suvom tiganju blago prepeći susam. Kačkavalj narendati na krupnije, a papriku iseći na sitne kockice. Iceckati i beli luk i peršunov list. 




3. Karfiol dobro ocediti od vode u kojoj se kuvao, izmiksirati ga u secku ili blenderu i staviti u činiju. Zatim dodati sve ostale sastojke i začine pa dobro promešati da se lepo sjedine. Ako vam se učini da je smesa retka, dodati još malo prezli, ali ne previše, jer ćuftice i jesu mekše prilikom oblikovanja ali se mogu oblikovati. 
4. Vlažnim rukama oblikovati ćuftice i stavljati ih na pleh obložen pek-papirom, blago poprskan uljem.  Peći u rerni na 180 stepeni dok ne porumene, a u toku pečenja ih jednom okrenuti. 





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...