четвртак, 16. новембар 2017.

Pileći bataci u sosu od tikvica


Ukusno i jednostavno! 


Sastojci: 

3 pileca bataka (batak+karabatak) 

50 g maslaca 
1 veća glavica ljubičastog luka 
2 srednje (oko 500 g) tikvice 
1 veća šargarepa 1 dl vode 
1 dl paradajz soka 
začini: so, biber, začin od povrća
dve kašike iseckanog peršunovog lišća



Priprema:



1. Pilećim batacima odstraniti kosti, posoliti ih i ostaviti pola sata (ili duže) u frižideru da odstoje.   U dubljem tiganju otopiti maslac. Kada se ugreje, na njemu propržiti batake, da dobiju rumenu boju sa obe strane. Zatim ih staviti u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći u rerni. 

2. Dok se bataci prže, iseći crni luk i šargarepu, a tikvice narendati ili iseći u secku.  Na istoj masnoći na kojoj su se zapekli bataci, staviti najpre luk da se proprži, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu i rendane tikvice.  Dinstati povrće par minuta, da malo svene, a zatim dodati začine, vodu, paradajz sok, peršunov list i sve dobro izmešati. 


3. Smesu od povrća preliti preko bataka u vatrostalnoj posudi. Pokriti alu-folijom ili poklopcem i staviti u rernu da se zapeče na 180 stepeni, prvih 30 minuta poklopljeno a zatim otklopiti i ostaviti da deo tečnosti ispari i jelo dobije rumenu boju. 




4. *Ukoliko tako volite, piletini možete odstraniti kožicu pre pečenja, ja koristim domaće piliće i volim da pečem sa kožicom ;))




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...