петак, 17. новембар 2017.

Pita sa ajvarom, sirom i šampinjonima

Ova pita je idealno rešenje za slano posluženje, odlično ide uz meze a ono što je najpraktičnije je to da se može napraviti i ranije, nepečena se zamrzne i kada dođe prilika za kratko vreme se odmrzne i peče. Na taj način, uvek je imate u rezervi u zamrzivaču, za iznenadne goste ili one situacije kada nemate vremena a potrebno vam je nešto fino za večeru ili doručak :)) Ja je redovno pravim za sva veća slavlja - napravim je dve nedelje ranije, zamrznem i onda imam samo da je ispečem na dan slavlja ili druženja ;)


Pita sa ajvarom, sirom i šampinjonima

Sastojci:

12 kora 
15 (punih) kašika ajvara 
300 gr. sira(sremski, švapski,...) 
3 jajeta 
pola čaše kisele pavlake 
500 gr. šampinjona 
kašičica soli
za posipanje: susam, laneno seme


1. Kore podelimo u tri grupe, po četiri kore, za tri rolata. Šampinjone izdinstamo dok ne ispari sok koji ce pustiti. Izmešamo jaja, sir, pavlaku i posolimo po ukusu. 
2. Na radnu površinu stavimo jednu koru, malo je poprskamo uljem pa stavimo drugu koru. Na drugu koru stavimo pet punih kašika ajvara, razmažemo pa stavimo treću koru. Na nju stavimo trećinu fila sa sirom pa stavimo četvrtu koru. Na četvrtu koru stavimo trećinu šampinjona i sve umotamo u rolat. Ponovimo sve i sa ostatkom kora. 
3.Rolate (biće ih tri) stavimo u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje, premažemo svaki rolat ostatkom smese od sira i pospemo susamom i lanenim semenom. Stavimo u zagrejanu rernu i pečemo dok ne porumene.



- Ukoliko želite da je zamrznete, onda svaki rolat pažljivo uviti u streč-foliju, staviti ih na poslužavnik i staviti u zamrzivač a kada se stegnu, skloniti poslužavnik. Kada budete hteli da je pečete, dovoljno je da se iz zamrzivača izvadi sat vremena ranije, premaže uljem i pospe semenkama i stavi u zagrejanu rernu.


Recept je objavljen na Coolinarici pre šest godina.
Klik na slike isprobanog recepta. 




4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...