среда, 17. јул 2024.

Slatki vafli od tri sastojka

 

Slatki vafli od tri sastojka su brzinska varijanta poznatog deserta. Zdravija, jer ne sadrže šećer ni brašno a opet, sastojci su oni najjednostavniji. Uvek se nađe neka prezrela banana, a ovsene pahuljice i jaja su nešto što uvek imam u kući.

Raspust je već uveliko u toku i neprestano sam u potrazi za novim idejama i odgovorom na pitanje "šta za doručak"? Ukoliko imate aparat za vafle, sve bi trebalo da bude gotovo za manje od 20 minuta. No, i ako nemate aparat, a recept vam se dopada, znajte da ga ipak možete isprobati jer se smesa može ispeći u tiganju, u obliku palačinki.


Što se tiče serviranja, sada sam koristila predivni domaći Mama's džem od narandže. Taj, i još mnogo drugih, po receptima svoje majke pravi Ivana Popović i zaista su odlični. Bilo da je u pitanju jagoda, kajsija, kruška, borovnica - ukus je fantazija a naročito kada znate da se za pripremu koristi samo voće i šećer, bez ikakvih konzervanasa.



Slatki vafli od tri sastojka 


Sastojci:

2 manje banane (170 g bez kore)
2 jajeta
50 g samlevenih ovsenih pahuljica

Priprema:

1. Banane staviti u činiju i viljuškom ispasirati. Dodati jaja i pahuljice pa dobro promešati da se dobije homogena smesa.

2. Aparat za pečenje vafli uključiti da se ugreje. Zatim ploče blago premazati uljem, iako smesa ne bi trebalo da se lepi. Na svaku ploču staviti po nekoliko kašika smese, zatvoriti aparat i ostaviti da se vafle peku. Posle dve minute otvoriti da proverite da li su pečene. Ukoliko želite rešije vafle, produžite pečenje. 


3. Kada se prva tura ispeče, izvadite vafle iz aparata pa nastavite pečenje sve dok se sva smesa ne utroši. Od ove količine sastojaka trebalo bi da se dobije 5 komada. 


4. Vafle servirati odmah, sa džemom. Veoma su lepe i kada se u potpunosti ohlade. 






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...