четвртак, 23. јун 2022.

Torta sa krem bananicama


 Ovo je sigurno jedna od najjednostavnijih torti koje sam pravila. Pripremi se brzo, za manje od deset minuta, a sadrži samo 5 sastojaka. 

Iako više volim torte sa pečenim korama i kuvanom kremom, ovakve su pravi spas kada je vruće i ne uključuju mi se ni rerna ni šporet. Plus, idealan način da potrošim čokoladne krem bananice koje je Neda dobila još pre par meseci a inače ih baš i ne voli, pa su tako čamile u kutiji i čekale svoju priliku :)


Recept je na Instagramu objavila Jelena Kocmanović sa profila @nas_dan_svaki_dan i torta je postala pravi hit. S razlogom - voleli ili ne voleli keks torte, činjenica je da se svima nama dogodi da nam je potreban kolač ili torta a nemamo mnogo vremena (često, ni volje) za nešto komplikovanije pa ovakve ideje uvek dobro dođu.



Torta sa krem bananicama

Sastojci:

300 g keksa (u komadu, petite beurre)
10 čokoladnih krem bananica 
700 g kisele pavlake (20% mm)

Za glazuru:
150 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema:

• Keks izlomiti a bananice iseckati pa ih pomešati sa kiselom pavlakom. Smesa će biti veoma gusta ali to je u redu.


• Smesu utisnuti u kalup prečnika 20 cm, poravnati je i ostaviti u frižider da se hladi.


• Za glazuru, otopiti slatku pavlaku i belu čokoladu na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj (pazite da smesa ne proključa). Toplu glazuru preliti preko torte pa je vratiti u frižider da se dobro rashladi i stegne.



• Sutradan, dodatno ukrasiti (ja sam pomoću šprica za ukrašavanje stavila umućenu slatku pavlaku i i seckane pečene lešnike) pa servirati. 



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...