среда, 9. фебруар 2022.

Zdrave kornfleks bombice


 Zdrave kornfleks bombice su jedan od najukusnijih kolača ovog tipa koji sam probala. Dovoljno sočne i dovoljno slatke da se lepo zasladite a da znate da ste uneli nešto ipak malo zdravije od klasičnih kolača kakve većina nas često priprema.


Ono što mi se takođe dopada, kada su ovakvi recepti u pitanju, je to što su vrlo prilagodljivi, tako da uglavnom ne bi trebalo da bude problem ukoliko imate manje ili više nekih sastojaka. Potrebno je samo dobiti smesu koja se lako oblikuje i bombice će uvek biti ukusne. 



Zdrave kornfleks bombice 

Sastojci:

130 g urmi (bez koštice)
40 g kornfleksa
20 g sušenih malina (ili nekog drugog suvog voća)
1 merica (30 g) whey proteina 
3 kašike svežeg soka od pomorandže

50 g čokolade
1 kašičica kokosovog ulja

• Urme očistiti od koštica pa ih na kratko potopiti u toplu vodu kako bi omekšale.
Zatim ih usitniti u blenderu ili sitno iseckati pa pomešati sa svim ostalim sastojcima.
Smesa će biti pomalo lepljiva. Činiju ostaviti u zamrzivač na pola sata ili u frižider na sat vremena jer se bombice lakše oblikuju kada se smesa rashladi i stegne.


• Nakon tog vremena, oblikovati bombice. Od ove količine sastojaka dobila sam 13 bombica veličine ferero kuglica. 


• Na pari otopiti čokoladu sa kokosovim uljem. Sipati je u kesu za zamrzavanje, kesi odseći vrh kako bi čokolada mogla da curi, pa ukrasiti bombice.



Napomene:

Recept je podložan varijacijama i možete ga prilagoditi sastojcima koje imate u kući. Umesto sušenih malina, možete upotrebiti sušene brusnice ili neko drugo voće.
Ukoliko ne koristite whey protein, umesto njega možete staviti mlevene bademe ili orahe ali bi u tom slučaju trebalo dodati i malo nekog zaslađivača (na pr. kašiku meda).



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...