понедељак, 03. мај 2021.

Taljatele u kremastom umaku od pavlake, šampinjona i sušenog paradajza

Ukoliko ste prethodnih dana bili zauzeti pripremama oko praznične hrane, sigurno će vam dobro doći ideja za još jedan jednostavni obrok koji se pripremi za pola sata. Malo je osoba koje mogu odoleti testenini, posebno kada je "ukomponovana" sa nekim finim umakom poput ovog.

Ovo je umak od mlečne pavlake za kuvanje koji se veoma brzo i jednostavno priprema. Sušeni paradajz je u ovom jelu tačka na i, a s obzirom da je ovo obrok bez mesa, šampinjoni i paradajz su ga pojačali i dali mu malo pikantniji ukus. 


 Taljatele u kremastom umaku od pavlake, šampinjona i sušenog paradajza


Sastojci:

1 manji mladi luk
3 čena belog luka
350 g šampinjona
150 g sušenog paradajza
500 ml Moja kravica pavlake za kuvanje
100 g narendanog parmezana
1 kašičica soli
pola kašičice šarenog bibera
po želji, kapari ili parmezan za posip prilikom serviranja

Priprema:

U dublji tiganj sipati maslinovo ulje i staviti na tihu vatru da se ugreje.
Za to vreme sitno iseckati mladi i beli luk pa ih staviti na ugrejano ulje da se proprže.
Dok se luk prži, šampinjone oprati i iseckati na listiće. Zatim ih staviti na luk i dinstati oko deset minuta na tihoj vatri dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Povremeno promešati.
Sušeni paradajz takođe iseckati i dodati na izdinstane šampinjone. 
Začiniti solju i biberom pa sve zaliti pavlakom za kuvanje. Poklopiti i kuvati još deset minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja, dodati narendani parmezan, mešati da se otopi i skloniti sa vatre. 


Dok se umak kuva, u drugoj šerpi skuvati taljatele po uputstvu sa kesice. Kada se skuvaju, ostaviti sa strane oko 200 ml vode u kojoj su se kuvale ukoliko bude bilo potrebe da se umak razredi, a ostatak procediti. 


Oceđenu testeninu pomešati sa umakom i odmah servirati uz dodatak sveže salate. Prilikom serviranja, posuti je kaparima ili parmezanom.


Pogledajte video na Youtube kanalu:


Ovaj recept je kreiran u saradnji sa Moja kravica pavlakom za kuvanje.











Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...