Još jedna prednost ovakvog načina priprema je to što filete oslića možete marinirati i više sati. To olakšava pripremu u situacijama kada ceo dan provodite na poslu ili van kuće pa kada se vratite, potrebno je da ribu samo ubacite u ugrejanu rernu i za 45 minuta imate odličan topao ručak ili večeru.
Fileti oslića u marinadi od senfa
Sastojci:
1 kg Frikom Oslić fileta
100 g senfa
200 ml belog vina
50 ml maslinovog ulja
sok iz dva veća limuna
1 puna kašičica soli
pola kašičice bibera
kašičica suvog timijana
2 kašike svežeg peršunovog lista
6-7 čena belog luka
• Pre same pripreme, filete oslića odlediti i ocediti od vode koju će otpustiti pa ih dobro posušiti ubrusom.
• Vatrostalnu posudu u kojoj će se jelo peći poprskati maslinovim uljem. Poslagati posušene filete oslića, posoliti ih i pobiberiti. Posuti ih sušenim timijanom i iseckanim peršunovim listom.
• U činiji dobro promešati sve sastojke za marinadu: senf, vino, maslinovo ulje, limunov sok i izgnječen beli luk. Preko oslića staviti nekoliko celih čena belog luka a zatim sve zaliti marinadom, tako da riba pliva u njoj. Prekriti alu folijom i ostaviti u frižideru najmanje sat vremena da se marinira.
• Rernu zagrejati na 170 stepeni (sa ventilatorom). Jelo peći oko 45 minuta sve vreme poklopljeno a tek pred kraj pečenja skloniti foliju da se zapeče.
• Servirati sa prilogom po želji. Ja sam sada napravila pire od krompira i brokolija a inače uz ribu vrlo lepo ide i pirinač jer ga možete preliti sosom od senfa u kojem se riba pekla.
Uz ovako fini, lagani ručak, rashlađeno belo vino se podrazumeva!
lepo
ОдговориИзбриши