Inače, keto dijeta mi nije nepoznata i ima mnogo jela po principima ove ishrane koja mi se dopadaju. Tu je sve ono što i inače volim: meso, povrće i kvalitetne masnoće. U narednom periodu planiram da se pozabavim i slatkišima na keto način pa će se nešto i od toga uskoro naći na blogu.
Chili con carne - Čili sa mesom (Low Carb/Keto)
Sastojci:
500 g mlevene junetine
400 g oljuštenog pasiranog paradajza iz konzerve
100 ml vode
1 puna kašika svinjske masti
1 glavica ljubičastog luka
1 žuta paprika babura
2 crvene paprike
4 čena belog luka
Začini:
1 puna kašičica origana
1 puna kašičica kumina
1 puna kašičica čilija
1 kašičica soli
1/3 kašičice crnog bibera
Mast sipati u dublji tiganj da se greje, pa na vruću mast staviti sitno iseckan ljubičasti luk. Posoliti i dinstati na tihoj vatri dok luk ne omekša.
Zatim ubaciti meso i uz mešanje pržiti dok ne pobeli sa svih strana. Varjačom "razbiti" meso dok se u potpunosti ne usitni.
Dodati paprike koje ste prethodno iseckali na kockice. Pržiti još minut, dva a onda staviti sve začine, iseckani beli luk, vodu i paradajz iz konzerve (naravno, možete koristiti i svež paradajz koji ste prethodno ogulili i iseckali na sveže kockice).
Čili kuvati dvadesetak minuta a onda skloniti sa vatre i odmah servirati sa svežom salatom.
Uz ovo jelo se, ukoliko niste na keto dijeti, može servirati bareni pirinač ili kuvana testenina. U tom slučaju, i pivo je dozvoljeno! :)
Нема коментара:
Постави коментар