Meni se često dešava da bude ostataka, ustvari, gotovo uvek kada naručimo roštilj. Nekako, uvek mislim da će nam biti malo, a onda ostane. A nekada svesno naručim više kako bih sutradan imala ručak koji se priprema za manje od pola sata. Osim toga, Nedi su omiljena sva jela sa kupusom: slatki kupus na paradajzu, podvarak, sarma a i ovo jelo, pa mi je samim tim još draže.
Inače, ne volim da bacam hranu (iako je ustvari ne bih bacila - naša jazavičarka Mima se više raduje ostacima nego granulama :)) Ukoliko vam ostane baš malo mesa, i učini vam se nedovoljno za ovaj obrok, uvek ga možete pojačati tako što ćete dodati malo slanine ili nešto drugo suhomesnato.
I na kraju, a takođe bitno - ovo je ručak koji odgovara mnogim dijetalnim rečimima: hrono, low carb ili proteinskoj ishrani sa malim unosom ugljenih hidrata. Najjednostavnija kombinacija mesa i povrća :)
Prženi kupus sa ostacima mesa sa roštilja
Sastojci:
jedna glavica kupusa srednje veličine (oko 700 g)
oko 400 g mesa sa roštilja (kobasice, ćevapi, pileći ražnjić...)
1 veća glavica crnog luka
velika kašika svinjske masti
začini:
so, biber, suvi začin, slatka mlevena paprika, kumin
U dubljoj šerpi zagrejati mast i na njoj propržiti sitno iseckani crni luk.
Za to vreme kupus očistiti i sitno iseckati. Ne kao za salatu, već malo krupnije komade. Kada luk požuti, na njega spustiti kupus i pržiti ga dok ne omekša, oko petnaestak minuta. Dodati začine: so, biber, suvi začin, mlevenu slatku papriku i kumin. Umesto kumina možete koristiti kim, slične su arome.
Kada kupus omekša, dodati sitno iseckano meso, propržiti još par minuta i ručak je gotov.
Odmah servirati.
bravo!!!
ОдговориИзбришиHvala Biljana! :)
Избриши