петак, 26. јул 2024.

Čokoladne keks kocke


Čokoladne keks kocke su pravi kolač za letnje dane. Ne uključuje se rerna, pa čak ni mikser nije potreban a priprema ne traje duže od pola sata. Veoma su ukusne i kremaste. Ono što je važno naglasiti je da je neophodno da se prave ranije i ostave najmanje 6 sati u frižideru, kako bi se lepo rashladile i stegle.


 

Čokoladne keks kocke



Sastojci:

700 g petit beurre keksa
1 l mleka
150 g šećera
2 kesice praška za puding od čokolade (2x40 g)
40 g kakaoa
60 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca/margarina

Za namakanje keksa:

1 kesica 2u1 instant kafe
150 ml vrele vode

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake

среда, 17. јул 2024.

Slatki vafli od tri sastojka

 

Slatki vafli od tri sastojka su brzinska varijanta poznatog deserta. Zdravija, jer ne sadrže šećer ni brašno a opet, sastojci su oni najjednostavniji. Uvek se nađe neka prezrela banana, a ovsene pahuljice i jaja su nešto što uvek imam u kući.

Raspust je već uveliko u toku i neprestano sam u potrazi za novim idejama i odgovorom na pitanje "šta za doručak"? Ukoliko imate aparat za vafle, sve bi trebalo da bude gotovo za manje od 20 minuta. No, i ako nemate aparat, a recept vam se dopada, znajte da ga ipak možete isprobati jer se smesa može ispeći u tiganju, u obliku palačinki.


Što se tiče serviranja, sada sam koristila predivni domaći Mama's džem od narandže. Taj, i još mnogo drugih, po receptima svoje majke pravi Ivana Popović i zaista su odlični. Bilo da je u pitanju jagoda, kajsija, kruška, borovnica - ukus je fantazija a naročito kada znate da se za pripremu koristi samo voće i šećer, bez ikakvih konzervanasa.



Slatki vafli od tri sastojka 


Sastojci:

2 manje banane (170 g bez kore)
2 jajeta
50 g samlevenih ovsenih pahuljica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...