петак, 9. август 2024.

Posna pita sa patlidžanom


Posna pita sa patlidžanom se pravi sada, kada je patlidžan najlepši i najjeftiniji, čak i ako ne postite. Ukus, fantazija! Podseća na pitu sa mesom, a opet, laganija je. Ukoliko volite plavi patlidžan i stalno tražite načine kako da ga što češće uvrstite u svoju ishranu, što pre isprobajte i ovaj recept, sigurno će vam se svideti! 



Posna pita sa patlidžanom

Sastojci:

500 g kora za pite

500 g plavog patlidžana (2 srednje veličine)
1 glavica crnog luka
5 punih kašika pinđura (ili ajvara)
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
100 ml vode
150 ml kisele vode
100 ml maslinovog ulja

уторак, 6. август 2024.

Rolana pita sa sirom


Rolana pita sa sirom, jednostavno fantastična! Ukoliko niste vični razvlačenju domaćih kora, a volite taj ukus, ovaj recept je za vas. Pita je poput onih starinskih, kakve su pravile naše bake, kada nije bilo da se kupi kora pa su ih same razvlačile. 


Recept je sa Instagram stranice @serotonin.rs koju vode Milica i Nebojša, inače zastupnici vrhunskih kuhinjskih brendova kakvi su Staub, Zwilling i Miyabi. Već nekoliko godina koristim noževe iz njihovog asortimana, kao i nekoliko divnih komada posuđa iz kolekcije Staub, a sve to se može pogledati i kupiti u njihovoj finoj prodavnici koja se nalazi na Vračaru, u Beogradu. Naravno, kao i online, preko sajta www. serotonin.rs.
Na IG profilu Serotonin, pored kuhinjskog programa posuđa, noževa i pomagala, može se pronaći i bezbroj odličnih recepata, među kojima je i ovaj i za rolanu pitu. Osim toga, majstori su i za pripremu ribe, mesa i salata, i postoji još mnogo toga što me je na prvi pogled oduševilo i što čeka isprobavanje. 




Rolana pita sa sirom


Sastojci:


500 g kora za pite

Za premaz kora:

4 jajeta 
250 ml jogurta
100 ml ulja
3 kašike kukuruznog brašnna 
pola kesice praška za pecivo
pola kašičice soli

Za nadev:

600 g sitnog sira
1 jaje
100 g zelja
1 kašičica soli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...