субота, 15. фебруар 2020.

Bounty kockice (low carb)



Bounty kockice u dijetalnoj, low carb verziji sam prvi put probala pre skoro godinu dana i od onda sam ih zaista mnogo puta pravila. Čak i sada, imam par komada u zamrzivaču, za ne daj Bože ;) 

U pitanju je desert u kome je jedan od sastojaka i whey protein, odnosno protein surutke koji se koristi kao dodatak ishrani u cilju povećanja količine proteina. Prijatnog je, slatkog ukusa i često se dodaje ovsenoj kaši, šejkovima ili za pripremu nekog fit deserta kao što je i ovaj.
Ukoliko ga ne koristite, u ovom receptu bi se mogao zameniti kokosovim proteinom ali je onda ipak potrebno dodati i nešto što će kockice zasladiti jer to nisu klasični, slatki kolači na kakve je većina ljudi navikla.

Ovakvi deserti su veoma interesantni. Ne možete ih pojesti mnogo, a ne bi ni trebalo jer su, iako siromašni ugljenim hidratima, u isto vreme bogati kalorijama. Nekoliko kockica je sasvim dovoljno da se zasladite a da vas ne peče savest :)



Bounty kockice (low carb)

Sastojci:

100 g otopljenog maslaca
100 g kokosovog brašna (koje se uobičajeno koristi za kolače)
120 ml vode
40 g whey proteina sa ukusom vanile 

Za glazuru:
75 g tamne čokolade
20 g maslaca



Priprema je brza i jednostavna:

Maslac otopiti (na pari ili u mikrotalasnoj) i dodati mu sve ostale sastojke: kokosovo brašno, whey protein i vodu. Dobro izmešati da nema grudvica.
Zatim smesu utisnuti u manji pravougaoni kalup (16x16 cm) ili jednostavno vlažnim rukama oblikovati loptice. Ukoliko ćete je staviti u kalup ili pleh, dobro je obložiti ga razrezanom kesom za zamrzavanje ili streč folijom, kako biste kolač pre sečenja izvadili i lepo isekli.
Ostaviti da se dobro rashladi.


Za glazuru, čokoladu i maslac staviti u činijicu pa na manju šerpu sa ključalom vodom kako bi se otopili.
Posle sat vremena preko kolača preliti toplu čokoladnu glazuru i ponovo ostaviti da se stegne pre sečenja i serviranja.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...