понедељак, 26. август 2019.

Brza rol pita od lisnatog testa


Nema posebnog uvoda za ovakve recepte. Čak, ne bih ovo zvala ni receptom, već više idejom kako iskoristiti lisnato testo i brzo pripremiti večeru ili doručak. A ukoliko nekoga ubedite da vam narenda sir i iseče kulen, pita je smotana za manje od 15 minuta i preostaje vam samo da sačekate da se ispeče - a to ne traje duže od 20 minuta! 



Brza rol pita od lisnatog testa

Sastojci:

275 g lisnatog testa
200 g narendanog kačkavalja
100 g isečenog kulena
malo čeri paradajza
žumance za premazivanje pite


 Priprema:

Pre pripreme uključiti rernu da se greje na 180 stepeni - dok se ona ugreje, pita će već biti složena.
Razviti lisnato testo i iseći ga na tri trake po dužini. 
Na svaku traku rasporediti narendani sir i kulen.
Krajeve trake premazati žumancetom da bi se bolje zalepile prilikom uvijanja - ispostavilo se da ovaj korak nije neophodan, pa ga možete i preskočiti.
Dakle, svaku traku uviti u rolat.
Pleh na kome će se pita peći obložiti pek papirom.
Prvi rolat uviti u puža i staviti ga na sredinu pleha, a svaki sledeći uzeti, nasloniti krajeve jedan na drugi i obmotati u krug, da se na kraju dobije oblik puža.
  


Pitu premazati razmućenim žumancetom, preko nje poslagati čeri paradajz i peći je dok ne porumeni. Ako ikako možete, sačekajte da se malo ohladi pa je tek onda isecite, inače ćete imati ovakav presek:


Napomena:
Ovo nije velika pita (pekla sam je u kalupu dimenzija 26 cm), tako da preporučujem da se sastojci dupliraju ukoliko će je jesti više od troje gladnih :) Sastojke za punjenje ne morate duplo povećavati ukoliko koristite dve rolne lisnatog, jer je i ovako prebogata punjenjem pa bi se ove količine mogle iskoristiti skoro za dve rolne. 


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...